Geocaching

Profile for Herman en Eugeni

Volgens de website www.geocaching.nl:

 

“Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en eventueel een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen). Met zijn hand-GPS of smartphone bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache (‘schat’). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.”

Het leuke aan geocaching is, dat je vaak op plekken komt waar je anders nooit zou komen!

Onze eerste GPS-ontvanger kochten we in Amerika in 2005, een Garmin eTrex Camo. Doordat we niet goed wisten hoe geocaching in zijn werk ging, gebruikten we deze GPS in eerste instantie alleen tijdens wandelingen om de weg terug te kunnen vinden naar een beginpunt.

In oktober 2007 werden we enthousiast gemaakt voor het geocaching door Eugeni’s broer Aloys, die het geocachen samen met zijn vrouw Femma dan ook pas ‘ontdekt’ heeft.60S

60csxWe hebben ons aangemeld op de site van geocaching.com en niet veel later zijn we ook premium lid (betalend) geworden. Dit lidmaatschap biedt wat extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld sommige caches die alleen door leden gedaan/gelezen kunnen worden. We raken helemaal enthousiast en als we in het voorjaar van 2008 weer naar Amerika gaan besluiten we een andere, betere, GPS te kopen met meer mogelijkheden, de Garmin 60CSx en in 2012 komt daar de Garmin 62S bij.
In 2015 wordt de Garmin Orgeon 650T aangekocht omdat de Garmin 60CSx zijn beste tijd gehad heeft.
De Garmin 62S wordt wat minder en in april 2018 wordt hiervoor de Garmin Oregon 700 aangekocht.
Inmiddels is ook de 650T vervangen door een Garmin Oregon 700.

 

De leukste caches om te doen vinden wij nog steeds de wandelingen door mooie natuurgebieden en de cache dan bij voorkeur in de vorm van een multi.

 
Inmiddels hebben we zelf ook enkele caches gemaakt:

Dit is onze eerste eigen cache, een multi, en is 23 oktober 2009 online gekomen. Het is een korte wandeling over landgoed de Helmhorst bij Zwolle.

  • DSM (Dedemsvaartsche Stoomtramweg-Maatschappij)  GC207J1

Dit is onze tweede eigen cache, een mystery die 27 oktober 2009 online is gekomen.

Is de derde op rij die 31 oktober 2009 online is gekomen, weer een cache, een mystery, op een bijzonder plekje.

Is de vierde cache van ons en is 6 januari 2010 online gekomen, een korte multi door een Zwols stadspark uit Eugeni haar jeugd.

  • De Nooterhof (gearchiveerd)  GC21ZFA

Deze hebben we gemaakt ter kennismaking met het vernieuwde park. Ook dit is een korte multi, online gekomen op 15 april 2010, en het is onze vijfde cache.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de scoutinggroep Vaandrig Lengton Groep 1 Zwolle hebben we deze gemaakt. Deze mystery is 25 september 2010 online gekomen en is onze zesde cache.

Deze cache is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Overijsselse Molens (SOM) met als wens meer bezoekers naar hun molens te krijgen. Deze traditional is onze zevende cache en is 11 mei 2013, tijdens nationale molendag, online gekomen.

Deze cache is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Overijsselse Molens (SOM) met als wens meer bezoekers naar hun molens te krijgen. Deze traditional is onze achtste cache en is 11 mei 2013, tijdens nationale molendag, online gekomen.

Deze negende cache is na negen jaar eindelijk online gekomen. In 2009 hadden we de route al uitgezet, maar was net iemand ander ons voor met het online brengen van de cache. Die cache bleek in 2015 gearchiveerd te zijn en nu zagen we onze kans schoon om deze cache alsnog te leggen. We hadden telefonisch toestemming gekregen van de rentmeester, maar we hadden nog een afspraak met de rentmeester om het schriftelijk bevestigd te krijgen. Twee dagen na de telefonische toestemming kwam er weer een cache online bij dit landgoed. Die cache ligt ver genoeg van onze cache af en we zetten nu ons plan door, een mooie wandeling van 7 km.

  • Peperbus – Virtual Reward 2.0  GC88Z9N

In 2019 kregen we de mogelijkheid om een virtual te plaatsen. Het werkelijke plaatsen/maken van de pagina heeft wat op zich laten wachten, maar in februari 2020 was het dan toch zover. 
Bij een virtual wordt er geen fysieke cache gevonden, maar moet men ter plaatse antwoorden vinden en die mailen naar een opgegeven mailadres en vervolgens bij de log een foto plaatsen als bewijs van aanwezigheid.