Vrijdag 10 februari
We gaan twee dagen naar Zeeland om onze oude buurvrouw te bezoeken en om te wandelen en te geocachen.
Even er lekker tussenuit.
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
We vertrekken voor 2 dagen naar Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. We bezoeken eerst Den Bommel en Middelharnis om er wat geocaches te doen. Dat wil zeggen, in Den Bommel ontmoeten we, aan de waterkant, een buurtbewoner die ons vertelde over de vele vogels die hier voorkomen, over de twee bevers die hier zitten en hij raadde ons aan om ook een kijkje te nemen bij het havenhoofd van Middelharnis, je kon daar bovendien goed zitten en wat drinken of eten bij het etablissement aldaar.
We rijden dus ook door naar Middelharnis via Stad aan het Haringvliet en het ziet er leuk uit,
maar het is hier héél erg koud met die koude wind erbij. Het is daarmee wel overal lekker rustig.
We eten daar een lekker frietje en gaan dan weer verder met de geocaches die hier liggen.
Na nog een korte wandeling rijden we verder richting Zierikzee en in Nieuwerkerk kopen we bij een bloemenwinkeltje nog snel een bloemetje voor onze oude buurvrouw (ze is inmiddels ook al een oudere dame van 93 jaar) waar we op bezoek gaan in Zierikzee.
Het is weer een hartverwarmend bezoek. Het is al half zes als we afscheid nemen en vertrekken richting Renesse, waar we een hotelkamer gereserveerd hebben bij landgoed hotel Renesse.
In ons hotel aangekomen brengen we de tas naar de kamer en gaan dan nog een hapje eten in het centrum van Renesse bij het ‘Hof van Zeeland’. Je kunt je nu bijna niet voorstellen dat het hier zomers zo ontzettend druk schijnt te zijn, nu is dat gelukkig niet het geval.
Daarna terug naar het hotel.
Zaterdag 11 februari
We zijn op tijd op en om half acht gaan we ontbijten. Heerlijk vinden we dat altijd, zo’n uitgebreid ontbijt waarbij alles al voor je klaar staat en daar nemen we het ook altijd echt van. Daarna spullen van de kamer halen en uitchecken.
We gaan eerst naar een geocache die op loopafstand van het hotel ligt, Slot Moermond. Het Slot zelf is gesloten vandaag, maar het levert welke leuke plaatjes op en de cache daar vinden we moeiteloos.
Dan rijden we terug richting Burg Haamstede om daar de Plompe Toren te bekijken in Koudekerke. Daar ligt natuurlijk ook een geocache en we hebben gelezen dat mensen verrast zijn door de binnenkant van de toren, wel dat zijn wij ook.
De Plompe Toren is het laatste restant van het Schouwense dorp Koudekerke, dat eind 16de eeuw in de golven verdween. De gerestaureerde toren is nu een informatiecentrum over de geschiedenis, legenden en natuur van de streek. De toren biedt een weids uitzicht over het omringende natuurgebied, waar veel steltlopers en andere watervogels te zien zijn. Natuurmonumenten heeft in de Plompe toren een informatiecentrum ingericht. Dagelijks toegankelijk en bijzonder aanbevolen! Van af de toren heb je een mooi zicht op de Oosterschelde.
De toren en het omliggende gebied is van Natuurmonumenten, een vereniging waar wij al sinds 1980 lid van zijn.
In 1905 voorkwam Jac. P. Thijsse dat het Naardermeer in een vuilnisbelt veranderde. Deze actie was de aanzet tot de oprichting Natuurmonumenten. De beoogde stortplaats werd de eerste aankoop van Natuurmonumenten en is vandaag de dag nog steeds een prachtig natuurgebied. Met steun van leden, donateurs en sponsors blijft Natuurmonumenten gebieden aankopen om ze veilig te stellen voor de toekomst.
Vanaf de Plompe Toren rijden we richting Ouddorp en onderweg doen we nog een enkele caches, o.a. een multi rondom het Inspiratiecentrum bij Port Zeelande en bij een monument over W.O. II.
Bij Ouddorp gaan we wandelen bij Volgerland en doen onderweg de nodige caches. We lopen door de duinen en komen een kilometer langs het strand waarbij we werkelijk niemand tegenkwamen. Een uitgestorven strand, was het hier in de zomer maar zo lekker rustig, dan kwamen we hier dan ook vaker.
We zien in de verte de vuurtoren en lopen terug via mooie stukje natuur en komen nog bij een vogelobservatiepunt.
Een probleem was wel een beetje het pad dat er naar toe leidde. Hier stond zoveel water dat we bang waren dat onze hoge bergschoenen niet hoog genoeg zouden zijn. Heel voorzichtig lopend, eigenlijk meer wadend, zijn we bij het observatiepunt aangekomen en hebben we de cache ook gevonden en vervolgens moeten we hetzelfde pad weer terug.
Veel vogels waren er overigens niet te zien nu vanaf het observatiepunt. Gelukkig hebben we de voeten droog gehouden, de broekspijpen waren wel flink nat, maar het water is niet van boven in de schoenen gelopen.
We vervolgen onze wandeling en vinden aan het eind ook de cache. We hebben in totaal 7 km gelopen, het was een koude, maar heerlijke wandeling.
We doen nog een cache in de buurt en gaan dan in Ouddorp een hapje eten. Daarna nog even een boodschap gedaan bij de supermarkt zodat we bij thuiskomst ook brood e.d. hebben.
Dan vervolgen we onze weg richting het noorden en vinden onderweg nog enkele caches. Tegen de schemering rijden we door naar huis, zodat we thuis zijn voordat het eventueel nog gaat ijzelen.
Geef een reactie