2019 meivakantie naar België en Frankrijk

Zondag 21 april 2019
Vanmorgen vertrekken we voor een vakantie richting Frankrijk. We hebben geen concreet plan, we gaan daarheen waar het mooi is en lekker weer ie. We beginnen vandaag met een etappe van het Pieterpad van Swalmen naar Montfort.

 

Om 8 uur vertrekken we van huis en net voor 10 uur zijn we in Montfort. Het is de bedoeling om hier de bus te pakken naar Roermond om daar over te stappen op de trein naar Swalmen. We parkeren de auto en kijken waar de bushalte is, dan zien we dat de borden afgedekt zijn!
We hadden gelezen dat dit op de route Montfort – Sittard het geval was, maar dat dat hier ook zo was hadden we niet gelezen. Gelukkig komt er net iemand voorbij die ons verteld waar we de bewuste bus dan wel kunnen pakken. Snel weer in de auto en op zoek naar die andere bushalte, gevonden en net als we de auto geparkeerd hebben zien we de bus aankomen. Hij gaat maar één keer in het uur dus vlug de gps en de rugzak gepakt, auto op slot en de bus in.
Pffhh, net op tijd, maar… merkt Herman op, we hebben wel water bij ons maar het brood en fruit voor onderweg ligt nog in de koelbox in de auto! Gelukkig is op het station van Roermond een klein winkeltje dat belegde broodjes en fruit verkoopt want verder is alles gesloten op eerste Paasdag. We hebben daar maar wat broodjes en bananen gekocht voor onderweg en dan snel naar de trein. De trein naar Swalmen blijkt er al te staan en we stappen vlug in, ook hier weer nèt op tijd.
Tegen 11 uur beginnen we dan eindelijk aan onze wandeling. Eerst weer een stukje door Swalmen om de route van het Pieterpad weer op te pakken en dan het plaatsje uit en de natuur in, heerlijk.
We komen langs kasteel Hillenraedt, een slot met voorhof van de familie graaf Wolff Metternich, nazaten van de heren van Swalmen en Asselt. Helaas is het privé bezit en daarmee niet toegankelijk.
We komen langs de adellijke kasteelboerderij Zuidewijk Spick, verbonden aan Hillenraedt. Spick komt van spieker wat graanopslag betekent.
Bij Roermond passeren we de IJzeren Rijn, een stukje oude spoorlijn dat zelfs in het nieuwe wegdek gehandhaafd is om conflicten met België te voorkomen, dit gaat nog om een verdrag uit 1839.
Eenmaal voorbij Roermond komen we door Melick en daarna lopen we door naar Sint Odiliënberg om daarna nog een stuk door het bos ‘Het Sweeltje’ te lopen naar Montfort.
Het was een warme dag en eigenlijk voor ons al wat té warm om het Pieterpad te lopen.
We hebben 24 km gelopen.
Eenmaal in de auto rijden we naar camping Biej de Vogels, een kleine, nette camping net buiten Montfort waar we een mooie ruime plek vinden. Bij het aanmelden krijgen we 4 gekleurde eieren mee, het is tenslotte Pasen! We zetten de tent op en gaan eten en zitten lekker rustig bij de tent.

Maandag 22 april
We slapen uit en na een ontbijt mét eieren ruimen we de boel op en pakken de tent weer in.
Voor we zuidelijker gaan willen we eerst nog in Montfort kijken. We willen het kasteel bekijken, pf eigenlijk de ruïne want meer is er niet en het is gesloten. We vinden enkele caches die er liggen en proberen de multi te doen die door de kasteeltuin loopt, maar die vinden we uiteindelijk toch niet.
We rijden dan binnendoor richting Malmedy, komen door kleine plaatsjes en een stukje door Duitsland, waar we de cache vinden bij Schloss Lontz. We lunchen hier ook gelijk maar op het bankje bij het kasteeltje.
Daarna verder naar Bevercé bij Malmedy  in België waar we op dezelfde camping willen staan als waar we vorig jaar geweest zijn, camping Du Moulin. Als we aankomen blijkt er nog ruim plek te zijn en de eigenaar weet zelfs nog waar we vorig jaar gestaan hebben. We vonden dat een prima plek en willen er ook nu weer 2 nachten staan. We zetten de tent op en gaan lekker genieten van het zonnetje om tegen zes uur te gaan eten in het restaurantje van de camping.

Dinsdag 23 april
Voor vandaag hebben we een wandeling in gedachten. Een multi van 15 km die begint voor de camping. Lekker uitgeslapen en verse broodjes gehaald op de camping.
De zon wil er nog niet echt doorkomen en het is dan ook nog minder warm dan de afgelopen dagen.
Rond half tien vertrekken we nog in lange broek en vest, maar algauw gaat het vest uit en als even later toch de zon doorbreekt verwisselen we de lange broek voor een korte broek die we voor de zekerheid meegenomen hadden.
Het is een pittige wandeling waarvan de eerste 8 km hetzelfde blijken te zijn als een deel van de wandeling De Grote Oversteek die we hier vorig jaar gelopen hebben, maar het blijft mooi.
Het is een afwisselende wandeling met klimmen en dalen waarbij we maar weinig mensen tegen gekomen zijn. Wel vonden we enkele caches waaronder uiteindelijk ook de cache van deze multi.
We hebben weinig dieren gezien, maar wel een levendbarende hagedis en een groene jachtkrabspin wat we wel bijzonder vonden.
Als we terug zijn bij de camping hebben we 17 km op de teller staan en gaan we even lekker bij de tent zitten uitblazen. Genoeg gedaan voor vandaag

Woensdag 24 april
Als we vanmorgen wakker worden regent het, maar gelukkig is het maar een klein buitje en als we later gaan ontbijten komt de zon er al door.
We blijven nog een nacht staan op deze camping en doen het vandaag rustig aan.
Van velen hoorden we dat Monchau een mooi plaatsje moet zijn en we zijn er nog nooit geweest dus daar gaan we verandering in brengen. Het is niet ver van onze camping af en we rijden die kan op, maar gaan onderweg nog geocachen natuurlijk.
Zo komen we door een multi bij het voormalig station Sourbrodt. Hier gaat het nu  niet om het oude stationsgebouw, maar om verschillende wagons en oude beveiliging en een oud seinwachtershuisje.
Kaasje voor Herman natuurlijk! We hebben wel de nodige tijd gedaan om alle antwoorden te vinden en de cache. De nieuw geplaatste cache blijkt weg te zijn en wij hebben de 2 maand geleden verdwenen cache gevonden, zo meldde de eigenaar van deze cache bij navraag.
Ook ik vond het leuk om het allemaal te zien, ik heb nooit geweten dat er speciale wagons bestonden voor het vervoer van glas bijvoorbeeld.

Daarna rijden we door naar Monchau, het is er gelukkig niet zo druk maar wel héél erg toeristisch. We kijken er wat rond, vinden een cache  en wandelen door de straatjes. Er is hier wel een leuke cache maar dan moeten we weer veel klimmen dus die doen we niet.
Uiteindelijk gaan we terug naar de auto en vinden in een dorpje onderweg nog een supermarkt waar we een boodschap doen en dan door naar de camping.
We gaan direct eten maken en net als we het eten op hebben begint het te regenen…

 

Donderdag 25 april
Het heeft gisteren de hele avond flink geregend, maar vanmorgen is het weer droog wel is het een stuk minder warm dan de laatste tijd.We ontbijten en besluiten nog een nacht hier te blijven om het weer aan te kijken. We wilden door naar Frankrijk maar daar is het weer niets beter.
Het is vandaag toch nog een mooie dag geworden met zo nu en dan zon.We rijden richting Vielsalm en vinden onderweg een cache bij een bijzonder monument. Daarna rijden we verder en in het dorpje Wanne (Trois Pont) parkeren we de auto en eten, alvorens te gaan wandelen, eerst een boterham. We willen hier een multi lopen en pakken onze spullen en nemen voor de zekerheid de jassen ook maar mee in de rugzak.

Het is een mooie wandeling met mooie vergezichten waarbij we het eerste deel lekker in de zon lopen. Het laatste deel van de route begon het te miezeren. De cache hebben we niet gevonden doordat we toch ergens een antwoord niet goed hadden, maar een mooie wandeling was het wel. Eenmaal terug bij de auto hebben we toch weer 11 km op de teller staan.
We rijden door naar Vielsalm en vinden daar nog de cache La Grotte waar we langs komen. In Vielsalm gaan we naar de supermarkt en daarna rijden we terug naar de camping in Bévercé.
Het is inmiddels al weer etenstijd en aangezien het  nog steeds regent gaan we maar weer eten in het restaurant van de camping en daar zitten we meteen lekker warm en droog.

Vrijdag 26 april
Het is vanmorgen droog, bewolkt maar minder koud dan gisteren, het voelt wat zachter aan ook al was het bij het ontbijtje nog maar een graad of zes. Zo voelde het niet. We blijven nog een nachtje hier in afwachting van het weer. Het heeft weinig zin om verder naar het zuiden te rijden als het weer daar hetzelfde of slechter is.
De cache die we gisteren na de mooie wandeling niet konden vinden houdt ons nog bezig. We rijden nogmaals die kant op om met een nieuwe berekening te kijken of we wel op de juiste plek uitkomen om de benodigde aanwijzing te vinden die we nodig is om de cache te kunnen vinden.
Gistermiddag hebben de cache-eigenaar gemaild maar die geeft geen reactie, dus we gaan het met de nieuwe berekening en logisch nadenken nogmaals proberen. Na weer een wandeling komen we op een andere plek uit en ineens zien we hier iets wat wel de bedoelde aanwijzing zou kunnen zijn. Als we nu verder gaan met de gegevens die we hebben komen we wel op een aannemelijke plek uit. We wandelen er heen en ja hoor, de cache gevonden.  Het was eigenlijk maar een route van 8 km maar wij hebben  er nu  wel 13 km over gedaan, maar hebben een voldaan gevoel nu.

We zien vandaag onderweg veel wielrenners. We zitten op de route Luik-Bastenaken-Luik en we zien trainende wielerploegen voorbij komen waaronder ook bekende namen als Sky team en Confidis. Zondag is de tour en men is al druk bezig met voorbereidingen zoals wegafzettingen.
Inmiddels is het al een uur of een en we zijn hier bij een mooie bbq plek waar we fijn kunnen zitten eten. Na het eten rijden we naar een andere multi bij Farnieres en Grand-Halleux.
het brengt ons bij een mooi klein kapelletje en bij een soort abdij met een bijzonder begraafplaatsje.
Op dit begraafplaatsje hebben veel grafzerken naast naam, geboorte- en overlijdensdatum, tussen R.I.P. ook teken of afbeelding staan van het beroep (?) wat die persoon heeft gehad.  

Voor een volgende cache komen we vlakbij het circuit van Francorchamps, maar we kunnen niet op het circuit omdat er trainingen aan de gang zijn. We doen een rondje met caches in de buurt waardoor we op een plek komen vanwaar we een blik op het circuit kunnen werpen. Het is een leuk rondje van 8 caches waarbij we in de logboekjes ook namen van bekenden tegenkomen.
Als we dit rondje gewandeld hebben gaan we terug naar de auto om naar de camping terug te keren.

Zaterdag 27 april
Als we wakker worden horen we het al tikken op de tent, het regent. Het regent niet heel hard, maar het miezert, gelukkig wordt het zo nu en dan ook droog zodat we wel buiten kunnen ontbijten.
We hadden al besloten om vandaag toch te vertrekken richting Frankrijk, daar wilden we in eerste instantie heen, het was echter zulk mooi weer dat we zijn blijven hangen om deze aardige camping in België. Vier nachten hebben we hier doorgebracht, een bijzonder lange tijd voor ons.
Nu het weer hier slechter wordt gokken we het dat het in Frankrijk beter wordt.

Het is al negen uur als we vertrekken en even later begint het weer te regenen en het regent eigenlijk de hele morgen door.
We rijden door Luxemburg naar Frankrijk via binnenwegen want we hebben nog steeds in Tomtom vermijd snelwegen aan staan. In Luxemburg kunnen we goedkoper tanken 1,28 /liter en we doen er rustig boodschappen bij een grote Carrefour, het regent toch buiten.
Daarna rijden we verder en eten onderweg een boterham achter de auto onder de achterklep. We vervolgen daarna vanaf stad Luxemburg onze route toch maar via de snelweg om wat op te schieten. Vanaf het moment dat we Frankrijk in rijden wordt het droog en het blijft de rest van de dag ook droog. Fris is het wel met  vandaag een maximum temperatuur van 14 graden.
Bij Nancy duiken we nog een grote LeClerc in voor een paar boodschappen die we nog  niet hadden en  daarna rijden we rechtstreeks naar camping La Tuillerie Vosges een paar kilometer buiten Châtel-sur-Moselle, zo’n 20 km ten noorden van Epinal.
Een kleine eenvoudig en vooral rustige camping waar we al eerder zijn geweest. We betalen hier met de tent 15 euro per nacht incl. douche en elektrisch.
Morgen zou voorlopig de slechtste dag worden wat weer betreft en daarna wordt het droger en warmer, hopen we dan maar.

Zondag 28 april
Vandaag zou wat het weer betreft het slechts worden, nou het was ook een frisse dag met zo nu en dan zon maar met ook vaak regen.
We ontbijten vanmorgen bij 4°C. een tikje fris was het wel. We gaan vandaag maar met de auto op pad en onderweg wat caches doen. We vinden een aantal leuke caches en enkel ook niet en hebben hier en daar een korte wandeling gemaakt, tussen de buien door. Zo komen we ook bij een Militaire begraafplaats uit de 1e W.O. Het blijft een bijzonder en indrukwekkend gezicht al die oude maar nog steeds zeer verzorgde graven, alles kort gemaaid.

We wilden boodschappen doen in Epinal, maar alle supermarkten bleken op zondagmiddag gesloten te zijn, één was er wel ’s morgens open geweest, maar daar waren we dus te laat voor.
We vonden nog een bakker die geopend was en daar hebben we brood  gekocht voor vanavond en lekkere broodjes voor tussendoor.
Mede door het slechte weer lijkt het overal een uitgestorven boel.
Als we terugkomen op de camping is het al bijna zes uur en gaan we brood  eten. Daarna lekkere warme koffie en ons ‘kampvuurtje’ aan in de vorm van de Biolite. De hoogst gemeten temperatuur vandaag was 9°C en we hebben zelfs nog hagel gehad onderweg. Het zal vanavond ook wel weer goed afkoelen, dus maar weer op tijd de tent in.


Maandag 29 april

Als we vanmorgen wakker worden en de rits van de tent open doen zien we dat de zon al schijnt. We kunnen lekker in de zon ontbijten en hoewel het nog maar 4 graden boven nul is, is het toch lekker zo in de zon.
We laten alles een beetje drogen en pakken dan de boel weer in, we gaan toch nog iets verder naar het zuiden. Onderweg kijken we zo nu en dan nog naar een cache en in Dames-et-Bettegny vinden we een leuke cache op het dorpsplein voor het gemeentehuis. Het is een ouderwetse weegbrug pal naast de kerk, die zouden we anders niet gezien hebben. Wat ook grappig is op dit pleintje is het kleine ronde gebouwtje waar zich een mini fitnesszaaltje in bevind.

We rijden verder en doen onderweg boodschappen en dat verse brood gaan we opeten op een mooi plekje langs een rustig weggetje, bij een oude boogbrug. Boven op de boogbrug loopt nu een wandelpad en het wordt gebruikt voor bungyjumping en een pijler van de brug zit vol met handgrepen voor klimmers.
Als we ons brood op hebben wandelen we nog naar de cache die hier vlakbij ligt, we moeten daarvoor wel eerst de brug over wandelen naar een volgende brug.

We rijden verder en via D6 naar Darney. voorbij Darney volgen we het (op de kaart) witte weggetje naar Attigny tot-Passavant-la-Rochère, een mooie route. Daarna wordt het tijd om door te rijden via meer doorgaande wegen omdat deze leuke weggetjes natuurlijk helemaal niet opschieten en we toch ook bijtijds op een camping willen zijn.
We gaan kijken waar we verder heen willen en de keus valt op Camping Municipal de la Toupe in Baumés-les-Messieurs, een kleine camping met eenvoudig sanitair maar wel in een mooi gebied. We zijn hier een jaar of tien geleden ook al eens geweest. Maar we willen hier nog wel weer wat rondkijken en we willen nu niet richting de bergen omdat het daar nog kouder is.
We zetten de tent op en gaan eten maken. Stonden we op de vorige camping met in totaal met 2 anderen, hier zijn er zowaar 3., het wordt druk.
We betalen hier 22 euro incl.

Dinsdag 30 april
We slapen weer lang, het zal wel door de lage temperatuur komen dat ze steeds laat wakker zijn. We blijven hier nog een nacht, dus de tent kan blijven staan.
Vandaag lijkt het weer wat aangenamer te worden en we gaan wat rond toeren door de omgeving en hier en daar kijken en wandelen. Zo zijn we lange tijd bezig met een multi in Château-Chalon, een erg mooi dorpje met prachtige uitzichten op de omgeving. Deze cache kost ons wel veel tijd, maar we vinden hem niet. We hebben zelfs nog hulp gehad van een fransman omdat we niet zeker waren wat er met de vraag bedoeld werd, maar hij kon ons niet verder helpen. Door hem zijn we wel in de kerk geweest die er ook erg mooi uitzag.
Het is al halverwege de middag als we hier vertrekken en we moeten nodig een winkel zoeken om onze boodschappen te kunnen doen, morgen is het 1 mei, Dag van de arbeid, en dan zijn hier alle winkels gesloten.
De eerste winkel heeft niet alles dus snel verder naar de volgende voor, gelukkig lukt het om alles te kopen nodig is. Daarna rijden we verder langs andere dorpjes en caches alvorens we terugkeren naar de Camping de la Toupe in Baumés-les-Messieurs.


Woensdag 1 mei
Hebben we ons gisteren druk gemaakt om nog voldoende brood te kunnen kopen, ook voor vandaag, komt vanmorgen, als we aan het ontbijt zitten, de bakker de camping oprijden. We hebben toch nog maar een lekker verse baquette gekocht.
Vanaf vandaag zou het weer hier weer minder mooi worden en we besluiten om toch maar weer wat noordelijker te gaan omdat deze camping wel leuk is, maar ook erg koud. Alsof er een koude wind door het dalletje waait en dichtbij een rivier is ook altijd kouder. Bovendien is het sanitairgebouw hier op zomers gebruik gericht en niet voor deze koude dagen. De douche is van boven en van onder open en dat is erg koud als het waait en maar 4 graden is.

We willen vandaag toch eerst nog een terug naar Château-Chalon omdat we denken zeker te weten waar de cache van de multi zou moeten liggen.
In een lekker zonnetje lopen we nu in alleen een shirtje naar de cachelocatie, maar helaas we hebben hem toch niet kunnen vinden. Een geocacher voor ons heeft het ook niet kunnen vinden, misschien is de cache wel verdwenen.
We gaan wat teleurgesteld terug naar de auto en maken weer een mooie route waarbij we onderweg een reen en een berggeit zagen en een jagende vos. Helaas hebben we de dieren niet op de foto kunnen zetten.
Ten zuiden van Arbois komen we dankzij een geocache op een wel heel feeëriek plekje , een mooi waterval met daarbij blauw/groen water, het was vanaf de weg niet te zien, echt een bijzonder mooi en rustig plekje.

We rijden door naar Châtel-sur-Moselle en staan daar weer op een mooi stil plekje op boerderijcamping Rural Voges la Tuilerie nog lekker in de avondzon. We maken eten en zitten lekker voor de tent met ons vuurtje erbij.

Donderdag 2 mei
We slapen weer lang en genieten van deze mooie ochtend door lekker in de nog wat waterige zon bij de tent te zitten.  Nog een kopje koffie en luisteren naar de vele vogels, waaronder de wielewaal. Het is al half elf als we vertrekken, als laatsten van de camping. De enige caravan die er stond is net voor ons vertrokken. De camping is weer leeg.
We rijden verder door de Elzas en wilden daar op een ‘natuurcamping’ bij Ornas in de buurt van Straatsburg. Als we er aankomen lopen we eerst even de camping over, maar het is niet ons ding. Een middelgrote camping met hekwerk omgeven en slagbomen bij de ingang en afgebakende plekken met speciale, voorbereide, plekken voor caravans en campers. We besluiten om toch verder te kijken naar een rustige en kleine camping. Onderweg hebben we boodschappen gedaan en is het beginnen te regenen.
Het vinden van een camping naar ons zin blijkt toch wat tegen te vallen in deze omgeving, de eerste camping blijkt gesloten en de tweede municipal ook, ok al zouden ze open zijn vanaf 1 april. Uiteindelijk rijden we maar door en komen uit op air naturells camping Hinsbourg. Een eenvoudige, kleine en nette camping aan de rand van het dorp met uitzicht, maar nu niet nu het helemaal dicht zit en regent. 
We zetten de tent op en gaan eten, daarna gaan we onder de overkapping bij de barbequeplaats zitten, daar brand het vuur en zitten andere campinggasten een spel te doen.  We betalen hier 14,50 euro.
N 48°54.643 E 007°17.255

Vrijdag 4 mei
Als we vanmorgen wakker worden is het droog en even later schijnt ook de zon. We gaan lekker ontbijten en daarna ruimen we de tent op en vertrekken.
De weersverwachting was dat we veel regen zouden krijgen vandaag, daarentegen hebben we alleen aan het eind van de middag een paar druppels gehad. We wilden door het slechte weer eigenlijk vandaag al naar huis gaan, maar nu het nog zo lekker is met zon en 14 graden blijven we toch tot morgen weg. We rijden via de bekende kleine witte weggetje op de kaart richting Duitse grens om daar op verzoek wat inkopen te doen en daarna rijden we via Luxemburg naar het noorden. We besluiten om de nacht door te brengen op dezelfde camping De Moulin bij Malmedy waar we op de heenweg ook geweest zijn. We kunnen daar dan vanavond een hapje eten en hoeven daar dan geen inkopen voor te doen.
Onderweg kijken we bij en vinden we enkel caches en maken korte wandelingetjes.
Als we op de camping komen is hetzelfde plekje nog vrij en zetten we de tent op en gaan eten in het restaurant. Na het eten zitten we nog tot half 10 bij de tent.

Zaterdag 4 mei 2019
Als we vanmorgen wakker worden sneeuwt het! Het blijft zelfs een beetje op de tent liggen. Ondanks de sneeuw voelt het toch redelijk zacht aan buiten en we ontbijten op ons gemak. Daarna gaan we de tent opruimen en pakken we de boel in.
Van de bakker die de broodjes brengt op de camping hoorden we al dat de weg bovenlangs over de Hoge Venen toch wel een redelijk pak sneeuw ligt. We gaan het straks zien want die kant moeten wij ook op.
Als we richting Baraque de Fraiture rijden zien we het inderdaad steeds witter worden, maar eenmaal boven bij Baraque de Fraiture worst de sneeuw wat minder maar is het zicht ook een stuk minder door de mist.
We maken hier en daar wat foto’s en vinden nog een cache. Eenmaal in de buurt van Eupen ligt er bijna geen sneeuw meer en breekt de zon door. We vinden nog een cache bij een verlaten kerkje en rijden door naar Nederland, wel weer via de kleine weggetjes en door de kleine dorpjes.
Onderweg moeten we nog even aan de kant omdat er net een optocht van een stoet paarden en mannen aankomt. Ik heb aan een van de mannen gevraagd wat het inhield.

Mei-den
Het planten van de mei-den stamt nog uit de tijd van de Germanen en brengt tot op de dag van vandaag voorspoed aan menig dorp in Zuid-Limburg. Voor het begin van de zomer wordt vruchtbaarheid over het vee en de akkers afgeroepen door het planten van een mei-den. Dit oude, voorchristelijke gebruik vind je terug in sommige dorpen in Zuid-Limburg, zoals in Valkenburg, Noorbeek en Banholt. Midden in het dorp wordt een hoge, kale den rechtop gezet (‘geplant’) en versierd met de traditionele krans. De plaatselijke schutterij of de jonkheid (een vereniging van ongetrouwde mannen) organiseert, vaak samen met de harmonie, een folkloristisch feest rondom de planting van de mei-den. Hierbij houdt elk dorp haar eigen, rijke tradities erop na.
Bron: www.vvvzuidlimburg.nl

De Jonkheid Sancta Brigida Noorbeek was onderweg om de mei-den te halen, toen wij ze tegenkwamen.

Daarna rijden we door en gaan brood eten vlakbij het station van Wijlre. We vinden een picknick tafel in de zon en we kunnen er fijn zitten eten. Tussendoor bekijkt Herman de oude beveiliging langs dit stuk van de museumspoorlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij.

We vinden nog 2 caches in de omgeving en in Heerlen doen we boodschappen zodat we voor het weekend wat in huis hebben.
Dan is het tijd om de snelwegen weer in te stellen op de navigatie en door te rijden naar huis, het zit er weer op deze vakantie.

Speak Your Mind

*