2015 Meivakantie deel 1 Antwerpen / Zeeland

IMG_4478            IMG_4740

Het begin van deze vakantie zijn we een paar dagen naar Antwerpen en Zeeland geweest…

 Vrijdag 1 mei 
We hebben voor 2 nachten een plek gereserveerd op camping De Molen nabij het centrum van Antwerpen. IMG_4384Een prima camping, rustig en schoon. We betaalden 14 euro per nacht incl. warm water en douche, het enige nadeel was dat we aan de kant stonden waar een ventilatiesysteem van het naastgelegen zwembad vlakbij zat en dat was wat lawaaierig.
De fietsen hebben we meegenomen zodat we vanaf de camping zo het centrum in kunnen. Op de camping aangekomen direct de tent
opgezet, fietsen afgeladen, brood gegeten en op de fiets op weg naar de tunnel die ons naar de andere kant van de Schelde brengt. De camping is gelegen op de linkeroever van de Schelde en het centrum ligt op de rechteroever, maar gelukkig is er op anderhalve kilometer van de camping de Sint-Annatunnel, een voet-/fietstunnel. Je gaat hier met 2 lange roltrappen of met de lift 31 meter naar beneden en loopt of fietst 527 meter waarna je weer met de roltrap of de lift naar boven gaat. Een prachtige verbinding, goed verlicht en keurig schoon.

IMG_4449        IMG_4453        IMG_4460        IMG_4464

Het is 1 mei en dat betekent dat hier in Antwerpen de winkels gesloten zijn en als we de lift uitkomen zitten we gelijk midden in een 1-mei optocht.
Deze middag fietsen we door het centrum om de stad te bekijken en caches te doen. Twee mooie multi’s brengen ons ook op mooie plekjes en doorgangen die we anders niet gezien zouden hebben. Op de Grote Markt zijn festiviteiten gaande dus die bekijken we morgen wel beter. De kathedraal en de Sint Pauluskerk hebben we al wel bezocht.
Tegen de avond gaan we eten bij restaurant De Gulden Swaene en daarna langzaam weer richting camping.

Zaterdag 2 mei
Het is wel wat fris bij het opstaan vanmorgen, slechts 7 graden, maar met het zonnetje erbij is het wel te doen. We zijn weer met de ‘kleine’ tent en dat betekent buiten ontbijten, we zijn dan ook blij met het lekkere zonnetje. Na het ontbijt gaan we op de fiets Antwerpen-centrum weer in, eerst langs een cache bij een oude oliewagon aan de Schelde en dan naar het MAS (Museum Aan het Stroom). Ook hier ligt een cache en als we er aankomen zijn er al mensen aan het zoeken, het blijkt een Tsjechische familie te zijn, samen zoeken we verder en Herman vindt de cache. Dan gaan we naar de bovenste verdieping van het MAS  om daar van een mooi uitzicht te genieten over de stad en we bekijken er een klein deel van de tentoonstelling.
Daarna richting winkelgebied om wat te winkelen en nog meer mooie gebouwen te bekijken. We drinken en eten wat op een terras aan de Meir en in de loop van de middag gaan we terug naar de camping. We verruilen de fietsen voor de auto en gaan naar een geocache-event in Temse zo’n 12 km van de camping.
Een klein event en al kennen we er niemand, we hebben snel een gezellig contact met enkele andere cachers. Ook wel eens leuk om mee te maken, zo’n event in België.
Aan het eind van de middag nemen we afscheid en rijden terug via het dorp Zwijndrecht en zoeken onderweg nog een cache. We vinden de cache niet maar het was wel een mooie wandeling in een nieuw natuurgebiedje. Op de terugweg een snelle hap genomen bij een cafetaria en dan terug naar de camping. Nog een kop koffie en even offline wat logjes schrijven en dan is het mooi geweest voor vandaag.

Zondag 3 mei
Vandaag begint de dag weer met zon en 10 graden, we pakken de tent in, zetten de fietsen weer op de drager en rijden naar een natuurgebied in de buurt met een vogelhut. Daar hebben we even van de rust genoten om daarna door te rijden naar het indrukwekkende dorpje Doel bij de gelijknamige kerncentrale.
Doel raakte sinds de jaren zestig bekend door uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen die het dorp zouden laten verdwijnen.
Het is een deprimerende omgeving dit bijna geheel verlaten dorp, er schijnen nu nog ongeveer 25 mensen te wonen die zich (met succes?) blijven verzetten tegen de plannen van de aanleg van een nieuw dok.
Telde het dorp in 1972 ca. 1300 inwoners, in 2007 nog 359, in 2010 nog slechts 188 inwoners en in 2015 nog amper 25 inwoners.

We verlaten Doel en het havengebied van Antwerpen en rijden door naar Veere in Zeeland. Een mooi plaatsje, maar ons al veel te druk en te toeristisch dus zijn we daar snel weer weg.
In alle rust en in het groen hebben we een mooie multi gelopen, heerlijk, na die twee dagen drukte en ondanks de motregen van vanmiddag!
Op Schouwe-Duiveland hebben we bij Kerkwerve een prima kleine camping gevonden, camping Slagershof.  We staan samen met een grotere tent en een camper op het achterste veld, lekker rustig. We gaan nog wat caches doen in de buurt en gaan ’s avonds heerlijk eten bij een Italiaans restaurant in Zierikzee en daarna zijn we op bezoek geweest bij onze oude buurvrouw, die 4 jaar geleden, op de leeftijd van toen 87 jaar, nog verhuisd is naar Zierikzee.

IMG_4687

Maandag 4 mei
Vanmorgen heerlijk in een shirtje in de zon kunnen ontbijten.
We genieten van de zon en de rust op de camping en gaan laat op stap. Eerst gaan we de wandeling door de Schelphoek maken, een mooi natuurgebied aan de Oosterschelde. Onderweg nog lekker een tijdje in het gras gelegen genietend van de zon en het uitzicht op het water. Uiteindelijk de wandeling verder afgemaakt en aan het begin van de middag zijn we terug bij de auto en wordt het tijd om boodschappen te doen. We halen verse broodjes eten voor ’s avonds en zoeken dan een leuk plekje om te picknicken.
Daarna weer aan de wandel nu bij Schuddebeurs, een leuke wandeling maar de cache konden we niet vinden omdat niet alle gegevens meer aanwezig waren.

Dinsdag 5 mei
Het is vanmorgen alweer heerlijk in de zon op de camping, wel erg veel wind dus dat wordt weer wandelen i.p.v fietsen vandaag. We ruimen de boel op en hebben dan eerst nog contact met Det over de cache die wij  gistermiddag niet konden vinden. Van Rob, via Det krijgen we het juiste coördinaat en foto’s zodat we weten waar we zoeken moeten. Nadat dit gelukt is gaan we op de koffie bij Det die op een andere camping op Schouwe Duiveland staat. Leuk om eens te zien waar zij staan als ze in het Zeeuwse zijn. Nadat we gezellig bijgekletst hebben bij Det komt er drie kwartier later dan verwacht toch de erg donkere lucht aan en we stappen op, we zitten amper in de auto of de bui barst al los en wat voor één! We gaan even op een parkeerplaats wachten tot het ergste voorbij is en rijden dan naar de door Det genoemde cache Zeehondjes spotten… Inderdaad een prima plek hiervoor en we zien er dan ook een paar. Erg leuk, bedankt Det!
Als we dan weer verder willen richting huis krijgen we nog een berichtje van Det met een tip voor een mooie cache op onze terugweg. Aangezien het inmiddels weer droog is besluiten we het erop te wagen en goed ingepakt worstelen we tegen de wind in naar de cache. Det had gelijk, een erg leuke cache met een heel bijzonder logboek. Dan rijden we door en bij de Haringsvlietbrug doen we nog een paar caches bij de windmolens. Wat een wind hier, de windmolens draaiden hard en de golven werden steeds hoger.
Hierna gaan we dan echt naar huis en om 18.00 uur komen we daar aan, helemaal uitgewaaid…

Comments

  1. Lees net pas jullie verslagje over Antwerpen, Doel en Zeeland. Leuk dat jullie zijn langs geweest op de camping. Het was gezellig. Jullie hadden ook gegeten in een Italiaans restaurant in Zierikzee. Weten jullie nog welke?

    Veel plezier nog in Frankrijk!

    Groetjes,

    Det

Speak Your Mind

*