2019 Hemelvaartweekend Limburg

2019 Hemelvaartweekend Limburg
We gaan 4 dagen naar Zuid-Limburg om te wandelen en leuke geocaches te doen. De vooruitzichten zijn dat het erg mooi weer gaat worden dit weekend en daar gaan we van genieten.


Donderdag 30 mei 2019
Tegen de middag vertrekken we richting Limburg met in ons achterhoofd 3 kleine campings die ons wel aardig lijken. Eenmaal bij Epen blijkt de eerste camping die we proberen helemaal vol te zijn. Bij de volgende camping die we proberen hebben we het niet eens meer gevraagd, het zag er al zo ontzettend druk en vol uit, dat we meteen omgekeerd zijn.

Nu had Herman gezien dat er naast deze camping ook een camping is en daar leek nog ruim plek op het veld dat hij zag. We gaan er een kijkje nemen en voor een tent is er inderdaad nog plek op het veld dat Herman gezien had. Op het veld staat in de ene hoek een tent en in de andere hoek een camper, wij zetten de tent aan dezelfde kant maar dan in het midden met mooi uitzicht op het Gulpdal, kortom een geweldige plek op camping Welkom op Hoogcrutz bij Slenaken.

We prijzen ons gelukkig met zo’n plek in deze drukke omgeving want druk is het hier wel, veel drukker dan we verwacht hadden.

We wandelen wat in de omgeving en komen daarbij langs de Helenahoeve waar we een geocache vinden. De Helenahoeve verkoopt ijs en het is er redelijk druk, wij besluiten ook een ijsje te kopen, heerlijk ijs echt een aanrader! Daarna lopen we via een mooi wandelpad terug naar camping ‘Welkom’.
’s Avonds genieten we voor de tent van ons mooie uitzicht en zijn we blij met de mooie plek die we toch nog gevonden hebben.

Vrijdag 31 mei 2019
Voor vandaag hebben we een wandeling uitgezocht de geocache ‘Bissum-wei’, een mooie wandeling door een erg mooi omgeving. Het is een prachtige dag en een geweldig mooie omgeving.
Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping en doen onderweg nog een boodschap bij de plaatselijke bakkerij/supermarkt. De avond zitten we weer heerlijk bij de tent te lezen.

Zaterdag 1 juni 2019
Voor vandaag hebben we een wandeling uitgezocht de geocache ‘Kuttingen’, een mooie wandeling die ons ook nu door een prachtige omgeving leidt. Uiteraard doen we de andere caches die we onderweg tegenkomen ook en genieten we volop van de natuur. We komen ook langs enkele geologische monumenten zoals de Cottessergroeve en de Heimansgroeve. Het is een prachtige dag en een geweldig mooie omgeving.
Op de terugweg zoeken we een restaurant om nog wat te eten, maar dat valt wat tegen met dit weer op zaterdagavond, het is overal erg druk. We vinden toch een tafel bij de Brasserie van hotel Ons Krijtland en genieten er van een heerlijke maaltijd. Daarna keren we terug naar de camping en genieten van de rust en het uitzicht op het Gulpdal.

Zondag 2 juni 2019
Weer heerlijk in de zon kunnen ontbijten en ons boek uit gelezen. Daarna pakken we de boel weer in en gaan we nogmaals naar het Geuldal. We hebben er nog een wat kortere wandeling op het oog om te gaan lopen. Het zou vandaag de warmste dag worden en we moeten vanmiddag ook weer terug naar huis, dus we doen het kalm aan.
Ook die is weer een mooie wandeling. We zijn deze dagen weer verrast door de schoonheid van ons eigen land, wat is het hier mooi!

In de loop van de middag rijden we weer naar huis, het was genieten in het Limburgse land, zeker met dit mooie weer!

 

Speak Your Mind

*