2019 Westerborkpad etappe 19 Hattem – Zwolle

Maandag 21 oktober 2019
Ik heb een paar dagen vrij en ga vandaag alleen aan de wandel. Het regent echter erg hard vanmorgen, ik hoor het tegen de ramen kletteren wat me doet besluiten om toch te wachten tot het wat droger wordt. Rond de middag is dat het geval en ga ik op stap.

Op station Zwolle neem ik bus 203 richting Hattem om daar te starten met deze etappe van het Westerborkpad. In Hattem maak ik nog een kleine uitstapje naar een geocache in een klein beelden parkje om daarna via het centrum, langs het Bakkerijmuseum,  door  te lopen naar de brug richting Hoenwaardseweg, maar direct over de brug sla ik linksaf naar het Hertog Willem Pad om via dit pad uit te komen bij Veerpont ’t Kleine Veer. Inmiddels is de zon er doorgekomen en is het lekker wandelweer geworden.
 
           

Aangekomen bij het veer heb ik geluk, hij meert net aan de Hattemse kant aan voor 3 fietsers die stonden te wachten en ik kan zo doorlopen aan boord. Voor een overzet wordt een bedrag van 1 euro gevraagd. Het veer vaart deze week voor het laatst, daarna is het tijdens de winterperiode uit de vaart tot het voorjaar.
Het is altijd leuk zo’n tochtje over de IJssel…

Aan de Zwolse kant stap ik weer aan wal in de Scheller- en Oldeneler Buiterwaarden en kan de jas wel uit, het is lekker weer geworden. Je kunt hier ook het Voerman Struinpad volgen, een struinpad langs de IJssel met na ongeveer twee kilometer een trekpontje om weer naar de dijk te kunnen. Afgaande op wat op het bord staat, is het trekpontje er niet in de winterperiode en ik gok het er niet op.

Ik loop toch maar verder richting Schellerdijk, daar sla ik linkaf en volg de dijk richting via het Engels Werk, langs de boerderij IJselhoeve en zie rechts van me heel veel paddenstoelen. Onderlangs ga ik verder naar de Katerveerdijk. 

   

 
   

 Bij de sluizen neem ik even de tijd om te kijken, dit blijft een bijzonder plekje. Ik vervolg mijn weg via de Oude Veerweg, ik kom voorbij de Spoolderberg, het ‘bergje’ waar ik in mijn jeugd in de winter ging sleetje glijden en dat nu in het niet valt door alle drukke wegen er omheen. Verder gaat het via Vijverbergpad en Nijromenpad en ik kom uit in de wijk Veerallee.

 
  Ik vervolg de route en loop via de de Veerallee met de beide kunstvoorwerpen en de Willemskade en volg niet meer de route richting het station, maar loop via Park Eekhout het centrum in. In het centrum doe ik nog een boodschap en loop dan door naar huis. 

Het was dit keer een voor mij bekende route met uiteindelijk 11,5 km op de teller. Het was een lekker rustige wandeling.

   

 

Speak Your Mind

*