2019 Westerborkpad etappe 20 station Zwolle-Lichtmis

Zondag 23 juni
Vanmorgen alleen op stap om een etappe van het “Westerborkpad” te lopen. Ik begin dichtbij huis met etappe 20 die loopt van station Zwolle naar de Lichtmis. Het wordt vandaag een erg warme dag en ik zal wel zien hoe het gaat.

De route ga ik tegengesteld lopen, dat wil zeggen, ik begin bij de Lichtmis en loop richting Zwolle.
Vanaf de Lichtmis loop ik eerst een stuk langs de weg, maar dan gaat verder over onverharde zandwegen tussen uitgestrekte weilanden.
Het eerste stuk is de temperatuur nog aangenaam, maar al snel wordt het warmer.

De geluidshinder van de snelweg die ik tijdens deze route verwacht had valt alleszins mee, het gekwetter van de vogels komt er gelukkig ruimschoots bovenuit en dat hoor ik ook veel liever. Er vliegen regelmatig vogels om me heen, natuurlijk met de bedoeling mij af te leiden van hun jongen. Jammer genoeg heb ik geen scherpe foto’s van ze kunnen maken maar het was wel leuk om naar te kijken.
 

                    

Na een stuk  tussen de weilanden gelopen te hebben in de volle zon ben ik blijk als ik een bankje tegenkom dat in de schaduw staat, heerlijk! Maar toch maar weer snel verder want het wordt snel warmer.

 

        

Na weer een stuk langs een stille weg gaat het pad weer verder tussen de weilanden door.

     

Langzaam maar zeker loop ik Zwolle binnen via Hessenpoort, ik zie nog wat bloemen langs de weg.

 

 

Net voor de Vechtbrug staan nog een paar schapen waarvan er een erg nieuwsgierig is en dan loop ik de Vechtbrug over en heb ik een mooie blik over de Vecht. 

 

De Vecht

Ik ben ter hoogte van Berkum en met 11 km op de teller vind ik het mooi geweest voor vandaag. Het stuk door Zwolle ken ik erg goed, ik begin last van de warmte te krijgen en het is al lunchtijd… 

Speak Your Mind

*