2020-08-08 Verrassingsweekend 40-jarig huwelijk

Vrijdag 7 augustus 2020
Het door onze kinderen georganiseerde verrassingsweekend ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk brengt ons naar Fort Vuren in Vuren, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een mooie en bijzondere plek waar we heerlijk met zijn achten gaan kamperen. 

 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
 
Donderdagavond  hebben we 4 genummerde enveloppen in de brievenbus gevonden, waarvan we vanmorgen nummer 1 mogen openen waar een deel van de af te leggen route vermeld staat.  Steeds als we weer een deel van de te rijden route afgelegd hebben, mogen we de volgende envelop openen.

Net als we aan het eind van de route zijn en kijken waar we nu heen moeten of beland zijn, zien we onze kinderen die staan te zwaaien en te lachen, ons ontvangstcomité. Zij hebben ieders de tenten al staan en helpen ons met het brengen van onze spullen naar het kampeerterrein ‘binnen’ of ‘op’  het fort.  Omdat de auto niet bij de tent kan staan, hebben we de grote tent meegenomen. We zijn erg blij met de schaduw van de bomen die er staan!

Een heel bijzondere en leuke plek om te kamperen. 

 

 

 

We drinken samen wat en gaan nog snel het museum van het fort in voordat het sluitingstijd is. Interessant is het altijd wel en leuk om zo door de gangen te lopen.


Tegen de avond wordt de barbecue aangestoken en komt er van allerlei lekkers op tafel. De avond zitten we gezellig bij elkaar aan de grote tafel die hier staat en spelen er een spelletje. Gelukkig vinden we het allemaal leuk om (gezelschap)spelletjes te spelen.

 
Zaterdag 8 augustus 2020
Vanochtend  heerlijk uitgebreid ontbijten samen aan een grote tuintafel die hier op het kampeerterrein staat en nu onder de boom bij onze tenten.  We krijgen een felicitatiekaart waaruit blijkt dat onze kinderen toegangskaarten gereserveerd hebben voor 9.00 uur voor de Efteling!

 

Precies om negen uur parkeren we de auto en gaan we de Efteling binnen.
Ondanks de vreselijke warmte hebben we er toch een fantastische dag samen, waarbij er door groot en klein volop genoten wordt van alle attracties. Als we allemaal moe en hongerig zijn, bestellen we patat en eten dit op een rustig plekje in het park op. Daarna nog samen in ‘het huis dat over de kop gaat’ en dan verlaten we om half negen ’s avonds het park. We zijn allemaal op, maar de jongsten van 2 en 4 jaar houden het de hele dag fantastisch vol. 

De terugweg (half uurtje) was voor de jongste van twee toch te lang en hij kan zo slapende, vanuit de auto, de tent in gedragen worden.
Bij de tenten hebben we nog samen wat gedronken en een spelletje gespeeld en daarna zijn ook wij allemaal onze tent ingerold. Mijn Fitbit geeft voor vandaag 15 km aan!

Zondag 9 augustus 2020
Vannacht omstreeks drie uur werden we wakker van… regen, dat hadden we niet verwacht. Herman er snel uit om de koelbox droog te stallen. 
Vanochtend als we opstaan is het weer droog, warm en zonnig,  zo rond zeven uur. Herman en ik drinken vast een kopje koffie samen. Iedereen lijkt verder nog in diepe rust, rond 8.15 uur komt er meer leven in de brouwerij en langzaam gaan we richting ontbijt. Na het ontbijt wordt het ook langzaamaan tijd om de tenten op te ruimen en we moeten alle spullen weer naar de auto brengen, die buiten het fort staat. De eigenaar van het kampeerterrein heeft hier een handig hulpmiddel voor dat we gebruiken mogen, een golfkarretje!
Als we alles weer in de auto’s hebben geladen, gaan we nog samen wat drinken op het terras van Fort Vuren en daarna wordt het tijd om op te stappen. Het is jammer, maar we vinden het allemaal té warm om nog wat te gaan doen en we rijden via binnenwegen langs de rivier de Linge langzaam richting huis.
Het was een geweldig, gezellig, vermoeiend en erg fijn weekend zo samen, wat hebben wij ervan genoten!!!

   

 

Speak Your Mind

*