2020 Herfstvakantie

2020 Herfstvakantie
Aangezien een weekje naar het buitenland nu niet kan en nu de weersverwachting beter wordt, hebben we voor drie nachten een hotel geboekt in het zuiden van het land. We hebben in deze herfstvakantie ook al Rondje Archem gelopen en traject 16 van Roots Natuurpad.

 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
 

Dinsdag 13 oktober
Gisteravond een kamer gereserveerd bij Fletcher hotel Jagershorst Eindhoven, het hotel ligt echter in Leende een kilometer of tien onder Eindhoven.

We vertrekken rond half negen en hebben onze eerste stop in Mariahout waar we een geocache gaan doen.
Het is een korte multi bij de Lourdesgrot en we moeten hier een zestal antwoorden vinden om het coördinaat te berekenen waar we de cache kunnen vinden.
We lopen het rondje om de kerk en de begraafplaats en Herman, die de bijbehorende hint al gelezen had, ziet ineens ‘iets’ en gaat het bekijken. Het blijkt de cache te zijn, dus we kunnen onze naam er al in schrijven. We lopen nog wel het rondje verder om te kijken of we alle antwoorden kunnen vinden en controleren en die blijken juist te zijn.

Dan rijden we verder richting Lieshout, ten noordwesten van Helmond, om daar in het bos een cache te doen van de serie ‘Magic Box’, een erg leuke serie met puzzelcaches. We hebben er twee opgelost en als we teruglopen naar de auto besluiten we om er nog een of twee te doen. We hebben er zeven kunnen vinden en doen, één was er helaas niet aanwezig wegens onderhoud en dat zagen wij pas aan het briefje op de boom, we hadden dat op internet nog niet gezien.

 
De andere vier lagen weer wat verder weg en die hebben we niet meer gedaan, wel hebben we onderweg nog twee andere caches gedaan.

Het loopt tegen vijf uur en willen ergens wat gaan eten voordat we naar ons hotel gaan. Het wordt een pizzeria in Lieshout en we hebben er heerlijk gegeten en de helft laten staan omdat het veel te veel was voor ons.

Daarna rijden we door naar ons hotel bij Leende. Het is een prima hotel en de kamer idem dito, hoewel het dichtbij de snelweg ligt verneem je dat binnen niet, wel met de balkondeur open uiteraard, maar ’s nachts is het rustiger op de weg en hindert het ons niet.
Vandaag gelopen 10 km.

Woensdag 14 oktober
Vanochtend willen we de multi Asterix & Obelix: waar is Idefix? gaan lopen, een pittige multi in het Leenderbos. Elk waypoint is anders en de meesten zijn bijzonder lastig te doen. Bij het vierde waypoint kunnen we maar niets vinden. We moeten hier ergens naar ‘hengelen’ en hebben daarvoor een stok zonder iets eraan. Ten einde raad appen we de cache-eigenaar (CO) ons probleem, we hebben hier al bijna een uur lopen zoeken.

     
 
We lopen in de tussentijd naar een andere cache die hier in de buurt ligt en als we die gevonden hebben lopen we door richting auto. Als we daar bijna zijn krijgen we bericht van de CO en lopen we terug naar die plek om te kijken wat we hadden moeten vinden en maken we foto’s van wat er niet (meer) goed is. We hebben inmiddels het volgende coördinaat gekregen en kunnen dus verder.
Zo hebben we meer lastige punten en lopen we nog een keer verkeerd doordat we een getal omgedraaid hebben.
We lopen hier de hele dag door het bos, langs vennetjes en over de heide, een prachtige route.
Om half vijf zijn we bij waypoint 10 waar we nog weer heel veel moeten gaan uitrekenen en berekenen en besluiten we ermee te stoppen voor vandaag. We moeten nog twee km terug lopen naar de auto en ook nog wat te eten zien te krijgen. Het was een mooie dag in een rustig bos, we zijn drie andere wandelaars tegengekomen en een aantal fietsers.

Het eten gaan we doen in ons hotel.
We hebben vandaag 17.2 km gelopen.

     

       

Donderdag 15 oktober
We gaan vanmorgen weer op weg naar het Leenderbos om het laatste deel van de multi over Asterix & Obelix te ontrafelen, allereerst zo’n 2 km lopen naar wp 11 om daar verder te gaan. Deze hebben we snel opgelost en dooorrr…
Wp 12 is er weer een van ‘wauw!..’ wat een bijzondere opdracht en uitvoering, dat dit zo lang blijft liggen in het bos, geweldig! We zijn hier wel weer even aan het puzzelen, maar kwamen er toch niet helemaal goed uit met de ingrediënten om hier een toverdrank te kunnen maken, De rest was gemakkelijk doordat we de administratie goed op orde hadden. Dan kunnen we nu eindelijk naar de cache, ‘wauw Idefix gevonden!’ wat een cache! Blij dat we onze namen in het logboek kunnen schrijven.
Geweldig zoals alles in deze cache in thema gemaakt is, waarbij je je soms afvraagt, ‘hoe kom je hieraan’, ‘waar vind je zoiets?’ en dat dit blijft liggen in het bos. Het waren pittige puzzels die zoals gezegd wat tijd vergen, we hebben er alleen wat meer kilometers gelopen dan verwacht, 17 km gisteren en 6 km vanmorgen, maar we hebben genoten van de creatieve puzzels, de omgeving en alle mooie paddenstoelen onderweg.

     

Hierna rijden we verder richting Mierlo en vinden onderweg nog de cache bij Korenmolen ‘t Nupke. We vervolgen onze weg naar Mierlo om daar het Mierlo War Cemetry te bezoeken. Bij deze bijzondere plek ligt ook een geocache en voor die multi vinden we de antwoorden op de begraafplaats. De cache zelf ligt uiteraard niet op de begraafplaats maar er een paar honderd meter vanaf.

   

We zitten hier ook nog maar 500 meter van het vakantiehuisje van onze dochter, schoonzoon en kleinkinderen af en we gaan even bij hen op de koffie. We eten ook samen en daarna gaan we terug naar ons hotel.

Vandaag gelopen 14 km.

Vrijdag 16 oktober
Na voor een laatste keer lekker uitgebreid ontbeten te hebben vertrekken we uit het hotel. We vinden een cache waar we langs komen en vinden een, thuis opgeloste, puzzelcache die op een minicamping blijkt te liggen, dat vinden we dan weer wat minder leuk. Net als caches die in voortuinen liggen, die slaan we meestal over of het moet iets heel bijzonders zijn. 
Na deze cache op de camping rijden we verder richting Belgische grens om daar een multi te gaan zoeken die in een stukje bos ligt met nog een aantal caches. We lopen daar een leuk rondje en komen zo weer op een bijzonder historische plek, namelijk bij de Dodendraad. Een monument ter herinnering aan de eerste wereldoorlog 1914-1918 opdat wij niet vergeten. Nu begrijpen we ook de routebordjes met de klaproos erop die we onderweg tegenkwamen. 

     

De Dodendraad, of Draad des Doods. 
In Hamont-Achel in Belgisch Limburg leiden speciale bordjes naar een reconstructie van deze afschrikwekkende versperring, waarop 180 km lang, van Cadzand tot Vaals, een spanning stond van 2000 Volt of meer. De reconstructie op de oorspronkelijke grenslijn geeft over een meter of zestig nauwgezet weer hoe de versperring eruit heeft gezien. 
Meer informatie is onder andere te vinden op de website van Heemkundekring Amalia van Solms. 

Na het vinden van alle caches hier rijden we verder richting Mierlo. Onderweg komen we nog langs een cache met de naam Het Spoor, die is geplaatst bij een Smalspoormonument, wat een leuke plek blijkt met een mooi gemaakte cache.

   

Daarna rijden we naar het centrum van Mierlo, bekijken de Standerd molen, die zoals vele molens, enkel op zaterdag geopend is.  De molen stamt waarschijnlijk uit 1640 en was eigendom van de Heer van Mierlo. De molen stond aanvankelijk op een andere plek en is in 1843 naar deze plek in het dorp verhuisd. Op het pleintje staat nu een viskraam en we kopen daar iets als lunch, wat we op een bankje met zicht op de molen opeten. We doen ook een boodschap nu we hier toch bij de winkels zijn.

      

Als laatste rijden we daarna door naar een multi Sang en Goorkens in het gelijknamige natuurgebied net buiten Mierlo die ons naar een verrassend mooi stukje natuur brengt met waterbuffels.

     

     

Als we die route gelopen hebben en de cache gevonden, vinden we het tijd worden om richting huis te rijden.
Vandaag tot nog zo’n 9 km gelopen.

Speak Your Mind

*