2020 Noaberpad etappe 2: Bellingwolde naar Wedde

Vrijdag 20 november 2020
Het lijkt erop dat we lekker wandelweer krijgen vandaag dus daar gaan we dan maar van profiteren. We kiezen voor de tweede etappe van het Noaberpad en die gaan we lopen van Bellingwolde naar Wedde.

 
 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
 

We rijden eerst naar Wedde en zoeken daar een plek om onze fietsen achter te laten voor vandaag. Vervolgens rijden we naar Bellingwolde om daar de auto te parkeren, gelukkig is het in deze plaatsjes niet moeilijk om daarvoor een goede plek te vinden.
We drinken eerst een meegenomen kop koffie en gaan dan op pad.
 
De dorpsstraat lopen we af tot de afslag naar de Sportweg, daar slaan we af en lopen we via strandbad en het parkachtige Recreatiegebied Kemperpark richting Rhederbrug.

 
       
 


We volgen hier het Tijdenskanaal en voorbij de sluis in het  Veendiep slaan we rechtsaf en lopen door een mooi gebied langs de Looster Plassen.

  

 

   
 

We vervolgen ons pad door of langs natuurgebied De Gaast en de Westerwoldsche Aa,  een mooi gebied. Een weiland heeft hier plaats gemaakt voor bloemen en enkele ervan staan nog in de bloei, een bijzonder gezicht zo half november.
 
   
 

Hier langs het pad passeren we ook de plek waar vroeger stoomgemaal De Klieve heeft gestaan, gebouwd in 1887 en gesloopt in 1971. We zien hier nog restanten van het gemaal.

   

We komen uiteindelijk in Wedderbergen bij molen Wedderbergen, we vervolgen de route onder het viaduct door waarmee we de N368 passeren en voorbij Campingpark Wedderbergen volgen we het pad langs het water en langs de plas. Een bospaadje voert  naar de Westerwoldsche Aa en we volgende het pad over de dijk en via een graspad komen we in Wedde.

 
 

   
We lopen Wedde door naar de Burcht bij de Hoofdstraat waar we vanmorgen onze fietsen achter hebben gelaten.
Alvorens de fietsen te pakken nemen we eerst nog even een kijkje bij Burcht Huis te Wedde, een mooi gebouw en helemaal omgracht.

 

We hebben goed 20 km op de teller staan en stappen op de fiets om terug te fietsen naar de auto in Bellingwolde. Viel ons de eerste etappe wat tegen, deze etappe vonden we wel mooi.   

 

 

 

 

 

 

 

Speak Your Mind

*