2020 Pieterpad deel 2 etappe 24 (11) Montfort-Sittard tweede helft

Zaterdag 25 januari 2020
We lopen een deel van deze etappe van 24 km van Montfort naar Sittard.
Na een ontsteking in mijn knie ben ik weer aan het opbouwen, maar lijkt de volledige etappe ineens geen goed plan daarom hebben we de etappe opgesplitst en lopen we vandaag de tweede helft van de route.

We parkeren de auto in Sittard in de omgeving van de route en halen de fietsen van de auto. We fietsen nu terug naar de plek in Heide waar we de vorige keer gestopt zijn. We starten bij ‘de hamer’ en volgen het pad door het IJzerenbosch, een natuurgebied in ontwikkeling. We komen nog langs een soort ‘Lourdesgrot’.

 

Na enige tijd steken we bijna ongemerkt de grens over en lopen we Duitsland in. We zien aan een banner die hier staat met de vermelding dat we het smalste stukje Nederland is verlaten. Via het dorpje Isenbruch lopen we na enige tijd in het grensgebied, door bosgebied en langs weilanden.

 

We lopen langs een riviertje waarbij we aan de oever veel en ook verse beversporen zien.

 

 

       

       


We komen door het dorpje Millen en de Geleenbeek volgend lopen via Schwienswei Sittard binnen. We blijven de Geleenbeek volgen terwijl we de stad in lopen en als we bijna in het centrum zijn verlaten we de beek en lopen we door de Begijnehofstraat, een leuk straatje,  naar de Markt. Hier eindigt deze etappe.

 

We gaan wat eten bij een tapasrestaurant met uitzicht op de Markt, we kijken er wat rond en vinden nog een geocache. Dan vinden we het mooi geweest en lopen we naar de auto om daarna de fietsen weer op te halen en naar huis te rijden.

 

  
Vandaag gelopen 15 km

 

 

Lees verder bij etappe 25.

 

Speak Your Mind

*