2020 Roots Natuurpad 16 Wijhe – Heerde

Vrijdag 9 oktober 2020
Het zou vandaag redelijk goed weer worden en we willen een wandeling maken. Omdat we vanmiddag nog een afspraak hebben kan het dus niet te ver van huis en daarom kiezen we een traject van Roots Natuurpad, wat het langste natuurpad van Nederland zou zijn. We starten met een traject 16 van Wijhe naar Heerde.
 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
 
 

We nemen de fietsen weer mee en zetten die af bij de watermolen van Heerde om daarna door te rijden naar het veer over de IJssel naar Wijhe. We parkeren de auto aan deze kant van de IJssel omdat we anders drie keer met het pontje over moeten. Van dit veer hebben we wel vaker gebruik gemaakt en dat slaan we nu over. 

 

 
We lopen de IJsseldijk op en slaan af naar het Veerweg. Even later komen we langs een geocache die we dan natuurlijk ook even ‘doen’.

 

Wat verder komen we bij Vorchten langs een bijzondere bijgebouw waarvan de schoorsteen wel erg scheef staat.


We verlaten Vorchten en lopen, nog steeds over asfalt, met nog een blik op de kerk van Vorchten achter ons, verder volgens onze route tussen de landerijen door.

 

 

 

 

 

Pas als we de kanaaldijk oversteken en de Oostindische brug over het Apeldoorns Kanaal lopen verlaten we het asfalt. 
 

   

We lopen langs het karakteristieke gebouw van de voormalige ‘Coöperatie De Eendracht’ over een ‘klompenpad’ langs het water. Een pad dat vol ligt met eikels.

Aan het eind van dit pad buigt het naar rechts en lopen we landgoed Vosbergen binnen.

     

Dit is een prachtig landgoed om over te wandelen, Huize Vosbergen ligt er ook erg mooi.

 

Daarna leidt het pad ons Heerde binnen en via het beekje bij de beschuitfabriek verlaten we via de Heerderbeek de natuur en lopen we tussen de huizen.

 

 

We komen aan bij onze fietsen bij de watermolen en bestellen bij koffieschenkerij “De Watermolen van Heerde” een lekkere kop cappuccino.
 

 

Met slechts 10  gelopen kilometers, stappen we daarna op de fiets en rijden met een kleine omweg terug naar het veer. Onderweg vinden we nog enkele geocaches.
 

Speak Your Mind

*