2020 Vechtdalpad 1e helft etappe 1 Zwolle- Dalfsen

 Zondag 8 maart 2020
Vanmorgen ga ik weer eens alleen op pad. Ik wil niet zo ver en lang weg en omdat het Vechtdalpad ook door Zwolle loopt pak ik vandaag deze route op. 

 
 

De eerste helft van deze etappe en loop vanaf huis en ik pak de route op vanaf de Pannekoekendijk, het stukje centrum ken ik goed en dat sla ik nu even over. De etappe is helemaal bekend terrein voor mij. De route gaat helemaal over de Holtenbroekerdijk, langs de jachthavens en langs de Westerveldsekolk.

 
     

Via Westerveld en de Langenholterdijk gaat het verder via de Brinkhoekweg door buurtschap Brinkhoek en Langenholte en kom ik via Holthagen weer op de dijk met zicht op de Vecht.
 
     

 

Op de dijk komt ik ‘muren’ tegen, dit zijn zogenaamde tankkeringen. De Duitsers (WOII) wilden de opmars van de geallieerden tegenhouden door onder meer het plaatsen van tankkeringen. Na de oorlog is het middenstuk uit de keringen gezaagd.

 


Verder gaat het langs camping De Agnietenberg en over het heuveltje ‘Agnietenberg’ door het Gemeente Bos en via de Haersterveerweg gaat de route naar de Oude Meppelerweg.

 

Hier eindigt voor mij vandaag deze etappe, de volgende keer gaat het verder richting de dijk naar Dalfsen.

 

 

Thuisgekomen zie ik op het routekaartje dat ik de Bergkloosterweg had moeten volgen in plaats van de Haersterveerweg, maar de pijl van de route onderaan het Gemeente bos wees, volgens mij, toch echt richting Haersterveerweg. 

Vandaag gelopen 10,5 km.

Speak Your Mind

*