2021 Wandeling over het Voerman Struinpad

Maandag 18 oktober 2021
We willen er vanmiddag nog even uit en stappen op de fiets naar de IJssel om daar een wandelingetje te maken over het Voerman Struinpad en een geocache te doen.

 

Het Voerman Struinpad – een wandelroute langs de IJssel in Zwolle – is een ode aan de bekende IJsselschilder Jan Voerman (1857-1941). Het circa 3,5 kilometer lange pad is uitgezet door de natuur van de uiterwaarden van Schelle en Oldeneel, gemarkeerd door houten paaltjes met een speciaal ontworpen beeldmerk. De route is vastgesteld in nauw overleg met de gemeente Zwolle en Rijkswaterstaat, eigenaar van het gebied. De uiterwaarden langs de IJssel gelden namelijk als Natura 2000 gebied en dat betekent dat natuurbescherming voorop staat. 
In de route is een voetveertje in de vaart gebracht door gemeente Zwolle: ‘t Schellerveertje. Het zelfbedieningsveertje werkt op zonne-energie en is in de vaart tussen april en oktober. In de winter vaart het pontje niet, vanwege kans op hoogwater.
Het Voerman Struinpad is met ingang van mei 2021 opgenomen in het Wandelnetwerk IJsseldelta.
Om dat schilderachtige Voerman-effect te versterken is aan levensgrote schilderijlijst aangebracht, met de uitsnede van het gezicht op Hattem, de wolken en de rivier.
Bron: https://www.rivierverhalen.nl/wandelen-in-de-wolken-op-het-voerman-struinpad/

Wij zetten de fietsen tegen het hek onderaan de dijk en lopen het hek en het veld door naar het voetveertje. Daar blijkt net iemand mee naar de overkant gevaren te zijn, dus we moeten nu even wachten en een tijd op een knop drukken waardoor het pontje langzaam naar onze kant komt en we erop kunnen stappen.

 
Dan varen we langzaam de nevengeul over naar de overkant. We kiezen ervoor om eerst naar rechts te lopen en daarmee onder de rode spoorbrug lopen.

 


Aan de kant van de IJssel lopen we verder waarbij we uitzicht hebben op enkele vrachtschepen die langs varen, kijken even bij een klein strandje en wandelen verder naar een levensgroot schilderijlijst, met de uitsnede van het gezicht op Hattem, de wolken en de rivier.

We lopen om de boerderij heen die hier staat, dit is een drassig stuk, maar we komen met droge voeten aan op de weg die ons naar de weg brengt van het pontje naar Hattem.
Via de Schellerdijk lopen we terug naar de fietsen bij het hek onderaan de dijk.

                                                

Speak Your Mind

*