2021 Kampeerweekend Groenendaal (september) en Groesbeek (juni)

Vrijdag 3 september 2021
Deze middag om 16.00 uur appt onze dochter dat ze, samen met man en kinderen, het weekend gaat kamperen op de Veluwe, het wordt tenslotte nog erg mooi weer dit weekend.
Vervolgens komt de vraag of wij zin hebben om mee te gaan…

 
Nou, tja, we worden even overvallen door de vraag, eigenlijk hebben wij daar ook wel oren naar, we hebben toch nog niets gepland voor dit weekend.
Dus snel de camping gebeld of er voor ons ook nog plek zou zijn aangezien veel campings met dit mooie weer al vol zitten voor dit weekend, maar het bleek geen probleem en we konden ook nog wel bij elkaar staan.

Dat betekent nog snel een boodschap doen, kampeerspullen van zolder halen en in de auto laden, nog een langs een huis waar we tijdelijk de planten en de post verzorgen en dan op naar Groenendaal. Om half zeven komen we aan op Natuurcamping  ‘De Groenendaal‘ in Loenen Gelderland en dan hebben dochter en schoonzoon de tent al bijna staan, helemaal achter op het veld. Ja, zegt de mevrouw van de camping, “die plek hebben ze zelf uitgezocht” en het blijkt ook een prima keus.
Even later hebben ook wij de tent staan en kunnen we samen gaan eten. Wat een gezelligheid zo onverwachts!
We hebben een prachtige plek met weids uitzicht en niemand naast ons. Het enige nadeel hiervan is dat we wel ver moeten lopen naar het toilet en om water te halen en voor de douche nog verder (sommigen op de camping deden dit op de fiets), maar dat nemen we voor lief met deze mooi plek op dit erg ruime veld.

Voor 5 euro kunnen we van de camping een vuurkorf huren met een vol krat hout en bezorgd bij de tent. Ook dat bevalt goed aangezien het ’s avonds al flink afkoelt en we geen van allen binnen kunnen zitten, anders dan op onze slaapzak, zitten we nu ’s avonds een stuk behaaglijker bij de vuurkorf en de kleinkinderen vonden het ook geweldig om nog even bij het vuur te zitten voor het naar bed gaan.


Zaterdag 4 september 2021
’s Morgens gezellig samen ontbijten en daarna gaan we vandaag ieder ons ding doen, zij gaan naar het Openluchtmuseum en wij gaan wandelen in de omgeving en een geocache zoeken.
Aan het eind van de middag ontmoeten we elkaar bij een pannenkoekenrestaurant waar we heerlijk eten en daarna samen terugkeren naar de camping om van de warmte van ons vuur in de korf te genieten.


Zondag 5 september 2021
Na weer een gezamenlijk ontbijt zitten we ’s morgens heerlijk in de zon en genieten van het lekkere weer en ons mooie uitzicht op de Schotse Hooglanders en soms ook wilde zwijnen. Het veld en bos achter onze tenten is een rustgebied en daar zien we in achter op het veld soms edelherten grazen.  
Tegen de middag pakken we de boel weer in en na samen nog een leuke geocache gedaan te hebben rijden we weer naar huis. 

Een onverwacht weekendje kamperen en geweldig genieten zo!

Wij betalen voor deze camping 15 euro per nacht.


 

2021 Kampeerweekend Groesboek 16 – 19 juni 2021

 

Donderdag 17 Juni 2021
Eerder dit jaar, in juni, hebben we ook samen gekampeerd, ook onze zoon en schoondochter waren toen van de partij. Dat was een geweldig leuk weekend in de omgeving van Groesbeek op Mini-camping Natuurkampeerterrein ’t Smokkelpad, pal aan de Duitse grens.
 
Dit weekend gaan wij met onze grote tent, zodat we in geval van regen toch nog binnen kunnen zitten. We hebben geluk, niet alleen met een weekend met prachtig weer maar ook hebben een mooie plek voor onze drie tenten bij elkaar en veel ruimte.

Wij zijn er al een dag eerder heen en maken er ’s middags een mooie wandeling in de omgeving langs een watertje en terug via buurtschap Plack met gelijknamige wijnbouwer- en proeverij. Daar hebben we nog op het terras gezeten en genoten van de eigengemaakte wijn en appel-/perensap. 

     

Gezamenlijk bezoeken we zaterdag het Afrika museum in Berg en Dal, het mooie speelbos Slekkenbos en lunchen we met uitzicht op de zweefvliegtuigen.
Op zaterdag kwam er plots een ijscokar-/fiets het tentenveld op rijden, de man verkocht eigengemaakt ijs, werkelijk heerlijk!
Er werd op de camping dan ook door menigeen ijs gekocht.

Naast alle activiteiten zitten we ook gezellig samen op de camping bij elkaar aan de grote picknicktafel die er staat en worden er spelletjes gespeeld en wordt een bijzonder boek uitgebreid besproken!

Op zondag bezoeken we het indrukwekkende Vrijheidsmuseum in Groesbeek, een Canadese oorlogsbegraafplaats en lunchen we op de Duivelsberg.

En zoals altijd gaan gezellig weekenden weer veel te snel voorbij en keert iedereen op zondag, na de lunch, weer huiswaarts. Het is zeker weer voor herhaling vatbaar dit weekend.

Speak Your Mind

*