2021 Lang weekend naar Groesbeek

Donderdag 17 juni 2021
We gaan een weekend kamperen samen met onze kinderen en kleinkinderen. Op Natuurcamping ’t Smokkelpad net buiten Groesbeek zijn drie plekken gereserveerd op het tentveld. We krijgen mooie plekken toegewezen bij elkaar. Wij zijn beiden vandaag al vrij en gaan een dagje eerder weg.

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We nemen de grote tent mee omdat hier geen auto bij de tent mag staan en we het gemakkelijker vinden dat we dan onze spullen in de tent kunnen zetten. Met de kleine tent laten we altijd onze spullen in de auto. 
Het is nog afwachten wat het weer gaat doen dit weekend, we hebben ook kans op veel regen.
Als we onze kampeerspullen ingepakt hebben en de laatste klusjes hebben gedaan vertrekken we richting Groesbeek, we willen eerst een geocache doen in de omgeving en parkeren de auto bij Zweefvliegveld Malden dat is gelegen in de bossen van Maldens Vlak tussen Nijmegen, Malden en Groesbeek. 
We vinden een parkeerplek in de schaduw met een picknickbank er vlak voor en die tafel is ook nog vrij.

Aangezien we al trek krijgen besluiten we hier eerst de lunch te gebruiken terwijl we uitzicht hebben op de zweefvliegtuigen. Ze vliegen af en aan, het is een mooi gezicht en zo rustig! 

Na enige tijd pakken we de spullen weer in en gaan we de geocache doen die hier vlakbij ligt en daarna rijden we richting de camping waar we vanaf 14.00 uur terecht kunnen. Het is nog erg warm en we hebben niet veel puf om wat te doen.

Op de camping aangekomen melden we ons aan en krijgen we drie mooie en ruime plekken naast elkaar toegewezen in de schaduw. Heerlijk is dat met deze  zomerse temperatuur van 30 graden. Liever ’s ochtend even de zon en ’s avonds schaduw zodat de tent dan ook minder warm is.
Nadat we de tent opgezet hebben en even gezeten hebben gaan we wat rond kijken. De mevrouw van de camping vertelt ons dat er een mooi wandelpad is vlakbij de camping en daar gaan we naar toe. 

We dachten slechts een klein stukje te lopen, maar eenmaal op het pad lopen we het de hele route.

     

Een mooi struinpad langs het beekje de Leigraaf waarbij we genoten van het gekwaak van de kikkers in deze mooie omgeving.
We komen uit bij de weg en volgen deze naar Plak waar we bij  toeval langs een wijngaard komen met een terras waar we wat kunnen drinken, een leuk plekje.

  

Daarna is het nog maar een klein stukje terug naar de camping en dan was het toch weer 6,5 km.

Vrijdag 18 juni 2021

We gaan vandaag wat geocachen en wandelen, een rustig dagje in afwachting van de komst van onze medekampeerders.
Eenmaal terug op de camping hebben we er toch al weer 10 km op zitten.

 

Aan het eind van de middag krijgen we gezelschap. Net als hun tent staat krijgen we onze enige stortbui van dit weekend, maar daarna is het snel weer droog. Aan het begin van de avond wordt ook de laatste tent opgezet en zijn we compleet. We hebben een gezellige avond samen.

Zaterdag 19 juni 2021

Na een nog erg warme nacht gaan we samen ontbijten en plannen maken voor deze dag. 
We willen een bezoek brengen aan het dichtbij gelegen Afrikamuseum, maar dit opent pas om 12.00 uur en we moeten ons aanmelden voor een tijdslot.
De tussenliggende tijd gebruiken we voor een bezoek aan het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek, een geweldig mooi bos. 

Het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek is op 15 mei 2013 geopend. Tekeningen en maquettes van kinderen zijn gebruikt voor het ontwerp van het speelbos. Dit heeft geresulteerd in o.a. een boomzweefpad, een boomhut, een halfondergrondse hut, een smokkelpad en allerlei toestellen waarin je kunt klimmen, hangen, zitten, liggen, schuilen, rollen, etc. Alles is gemaakt van hout uit het bos. Al heel veel kinderen hebben de weg gevonden naar deze leuke speelplek. Een werkelijk prachtig avonturenbos!

Daarna volgt ons bezoek aan het Afrikamuseum. Het valt ons wat tegen, we hadden er meer van verwacht en zijn er dan ook snel doorheen. We gaan dan voor een late lunch naar Boscafé Zweef Inn waar we een mooi plekje vinden op het terras met uitzicht op de komende en gaande vliegtuigen, een leuk plekje.

Daarna nog een leuke geocache-wandeling gedaan en er zijn boodschappen gehaald voor onze barbecue vanavond.

’s Avonds zitten we weer gezellig bij elkaar, een spel spelen of lekker wat lezen, wat een ieder wil.
De campingeigenaar komt langs om te waarschuwen voor het slechte weer wat verwacht wordt voor vannacht. We controleren scheerlijnen en zetten voor het slapen gaan alles zoveel mogelijk veilig weg. Rond 0.00 uur regent het een beetje en ‘licht’ het boven  Duitsland, maar meer dan dat hebben we niet gehad.

Zondag 20 juni 2021

Vaderdag voor de vaders onder ons. 
Gistermorgen zijn er verse broodjes gehaald en vanmorgen hebben we ook weer een ontbijt met lekkere broodjes, eieren, sinasappelsap en veel gezelligheid.
We hebben weer geluk dat het droog blijft en er een beetje wind staat waardoor we de tenten straks mooi droog mee kunnen nemen.
Na het ontbijt hebben we ook weer besproken wat we al dan niet gezamenlijk nog willen gaan doen.

Het wordt een bezoek aan het Canadian War Cemetry ten noorden van Groesbeek, altijd erg indrukwekkend zo’n begraafplaats.

  

Onbedoeld maar geheel in stijl brengen we daarna een bezoek aan het Vrijheidsmuseum (tot september 2019 Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-​1945), een erg mooi en ook weer indrukwekkend museum waarvan we zeker geen spijt hebben dat we het bezocht hebben.
Er is ook een mooie tijdelijke expositie, De Demoratenfabriek, dit is een interactieve tentoonstelling vol machines, apparaten en gereedschappen, waarin kinderen en jongeren met elkaar of met hun gezin democratie onderzoeken en oefenen. 

In ‘De Democratiefabriek’ gebruik je je hoofd, hart en handen. Grote thema’s zoals conflicten, macht, vrijheid, pesten, gelijkheid en democratie komen in de expositie aan bod. Kinderen en jongeren worden uitgedaagd om zelf bij te dragen aan het samenleven in vrede en vrijheid. Gaandeweg ontdekken bezoekers dat de tentoonstelling eigenlijk over henzelf gaat en de idealen en waarden die ze zelf hebben. 

Wij vinden dit museum een aanrader!

Dan gaan we voor een gezamenlijke lunch naar  Pannenkoeken restaurant De Duivelsberg. Deze plek kennen wij nog van het Pieterpad, toen zijn we hier ook geweest. Na een lekkere en gezellige lunch sluiten we af en gaat ieder zijn eigen weg.

Wij gaan nog niet naar huis, maar lopen nog een geocache-wandeling, een leuke multi (Moord in ’t Gruske) in een een mooie omgeving. Ook vandaag sluiten we af met 10 km en dan gaan we echt naar huis. 

Het was een TOP weekend!

 

 

Speak Your Mind

*