2021 Maarten van Rossumpad etappe 18 Windesheim – Dalfsen

Zaterdag 12 juni 2021
Het lijkt vandaag goed wandelweer te worden en ik ga weer een keer alleen aan de wandel. Ik word afgezet bij Windesheim en pak daar de route weer op. Mijn plan is om van Windesheim naar station Dalfsen te lopen, kaart 48, 49, 50 en 51, dan bij station Dalfsen de trein terug naar Zwolle en verder wandelen naar huis. Heel wat kilometers, maar alle tijd…

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

Ik wandel vanaf Windesheim via een mooi rustig fietspad richting Lierder- en Molenbroek en passeer middels een brug de Soestwetering.

     

     

  
Via de Soestwetering, die ik een stukje volg, buigt het fietspad vervolgens af naar de Gravenweg, gelukkig komen er nog niet veel fietser langs. Een rustige, weidse omgeving waarbij ik veel vogels zie en hoor. Ik zie o.a. futen, reigers, ooievaars, buizerds, kievit en ik hoor regelmatig de koekoek. De grutto vliegt vlak over me heen en gaat flink te keer, het is duidelijk dat ik te dicht bij het nest in de buurt kom.

 
     

Het gaat verder tussen de weilanden door richting Havezathe Den Alerdinck. Ik loop onder het spoor door en loop een stukje langs een watertje alvorens ik de Nieuwe Wetering oversteek. Hier twijfelde ik even over de route, maar het pad bleek toch echt langs het huis gewoon rechtdoor te gaan.

   

Het pad gaat verder via Havezathe Den Alerdinck en daar loopt het pad rondom het gebouw heen, een bekend pad maar het is toch weer erg mooi en super rustig. 

     

Op een bankje met uitzicht op het huis in de verte, eet ik wat fruit en loop dan weer verder. Onderweg zie ik een boompieper voor me op het pad.

 

Via de mooie Den Alerdinckweg kom ik bij de Ganzepanbrug waar nu het verkeer over rijdt op de Zwolseweg. De brug is in de Tweede Wereldoorlog twee maal verwoest. Onder de brug door en verder het rechtse (fiets)pad langs het Overijssels Kanaal volgend kom ik bij de Bolderbrug. Daar sla ik af en volg de weg richting Slennebroek, rechts en links landerijen. 

     

Ik kom langs restaurant  ‘De Witte Gans’, maar het is al erg druk op het terras en ik heb geen zin om daar te gaan zitten in die drukte, dus ik loop door links houdend over de Heinoseweg en dan zie ik langs de kant een mooie picknicktafel, daar neem ik wel even plaats om wat te eten en te drinken. Ik hoor fietsers die voorbij komen zeggen, ‘daar kun je ook mooi zitten’, wel dat vond ik nu ook.

Verderop loop ik langs camping Starnbosch waar het dit weekend behoorlijk druk is. Ik volg het bospad verder en kom dan uit bij de Heinoseweg waar ik het ‘struinpad’ langs de weg kan volgen en op deze manier geen last heb van het doorgaande verkeer. Dan is het even heel goed uitkijken want precies in de bocht moet ik oversteken naar het Aalshorsterpad. 

     

Zo loop ik over Landgoed Den Aalshorst en ook hier zie ik even later weer een mooi huis met mooie bijgebouwen. Jammer dat het huis deels in de steigers staat.

 

     

Vervolgens het landgoed af en dan nog een stukje langs de asfaltweg tot de bocht, daar links houden en de Oude Vechtsteeg volgen over landgoed Den Berg en nu langs de voorkant van het huis. Kort geleden liep ik het Overijssels Havezathepad en daarmee kwam ik langs de, eveneens fraaie, achterkant het van huis. Voorbij het huis oversteken en voor het laatste stuk naar het station het smalle bospad volgen. 

     

Eenmaal bij het station aangekomen zie ik de trein al staan, maar helaas blijkt die niet naar Zwolle te rijden dit weekend. Daar heb ik niet op gerekend, maar er worden gelukkig bussen ingezet en de bus brengt mij gewoon naar station Zwolle vanwaar ik verder loop naar huis.

Het was een mooie route en een heerlijk rustige wandeldag met prima weer. 
Uiteindelijk 20,5 km op de teller.

Speak Your Mind

*