2021 Noaberpad 6e etappe 2e deel: Foxel naar Nieuw-Dordrecht

Maandag 22 februari 2021
We lopen vandaag kaart 17 en een deel van kaart 18 uit het Noaberpad boekje. De vorige etappe hebben we in zijn geheel gelopen en dat was mij nét te veel, waardoor ik een (te) lange herstelperiode nodig heb i.v.m. mijn gezondheidsperikelen. Toen direct al besloten dat we deze etappe niet ineens zouden lopen en dat bleek een goed besluit.
 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
 
We hebben de fietsen achtergelaten op de parkeerplaats voor het natuurgebied bij Nieuw-Dordrecht en rijden door naar Foxel om daar de auto te parkeren.


We zijn vandaag wat later op pad, maar de route zou ook minder lang zijn. We volgen de route over het fietspad en daarbij valt het op dat het vandaag veel rustiger is. We lopen hier bijna alleen en heerlijk rustig. 

 

We vinden ook vandaag onderweg weer geocaches en ook al vinden we er maar twee, het zijn wel twee die wat tijd vergen, maar dat is niet erg.

  We komen langs een mooi gebied en lopen daarna weer een stuk dicht langs de weg en langs de Willemsvaart. Als we dan eindelijk een bankje tegenkomen die ook in de zon staat gaan we onze lunch veroberen.

 

Bij Landgoed Scholtenzathe passeren we een oud sluisje in het Scholtenskanaal en vervolgende ons pad aan de andere kant van het water tot we weer bij de weg uitkomen in Klazienaveen-Noord. Dan moeten we wederom een lang stuk over een fietspad langs de weg lopen richting Oosterbos. 

     

Als we dan eindelijk het Veenbos Oosterbos inlopen wordt het weer erg mooi.

       

We lopen het laatste stuk door het mooie bos en komen dan bij de parkeerplaats waar we de fietsen hadden geparkeerd. We hebben 11 km gelopen en fietsen nog 6,5 km terug naar de auto. 

Speak Your Mind

*