2021 Noaberpad 7e etappe deel Nieuw-Dordrecht naar Bargerveen

Woensdag 3 maart 2021
Voor vandaag  is het plan etappe 7 te lopen, maar dan weer een deel. We lopen van Nieuw-Dordrecht tot Bargerveen, de tweede helft van kaart 18 en kaart 19. Het zou weer een mooie dag worden volgens de weersverwachtingen en daar hopen we dan ook op, een mooie wandeldag

 
 De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.
 
We rijden naar Bargerveen en zetten de fietsen neer bij het gebouw van Staatsbosbeheer, waarna we doorrijden naar Nieuw-Dordrecht. Daar, waar we de vorige keer de fietsen neergezet hebben, parkeren we nu de auto op de parkeerplaats aan het Karrepad/Herenstreek en gaan op pad. 
Het is nog wat aan de frisse kant als we om 9 uur vertrekken, 3°C. maar met een shirt en een vest erover is het net te doen. Nu maar hopen dat de zon er snel doorkomt.  

We lopen verder door langs het Rundedal. Tussen Ter Apel en Bargerveen is de Runde vanaf 2005 hersteld waarbij zoveel mogelijk de oude loop van het veenstroompje wordt gevolgd in deze route. Geleidelijk aflopende oevers, poeltjes en faunapassages moet er zorg voor dragen dat de natuur weer opleeft.

Even later volgen we het Veenpad, je voelt ook echt dat de grond onder je voeten zacht en verend voelt tijdens het lopen.

    

We komen langs de nodige mooie vennetjes en poeltjes.

     

We zien de els ook weer in bloei en dan komen we de drie sluizen in het Koning Willem Alexanderkanaal en passeren we deze Koppelsluis waar men, zo is te lezen, een belevingssluis van heeft gemaakt. Een mooie omgeving met ruimte om te zitten, speelruimte en veel informatie over de sluis en de omgeving.  

We volgen het Koning W.A. kanaal en bij de brug steken we de weg over naar het voetveer over het Scholtenskanaal.

     

 

     


We komen door een kassengebied, lopen een wat minder mooi stukje langs de snelweg A37 (door het lawaai) en eenmaal onder de snelweg door verwijderen we ons van het lawaai en komen we door het Sportlandgoed  

 

     

We steken de Verlengde Hoogeveense Vaart en de Langestraat over en  even later vinden we een plekje uit de wind op een biels om even ons brood te eten. Daarna verder door Natuurgebied Veenland Bargerveen, een mooi natuurgebied met meerdere schuilhutten waarvan sommige nog in aanbouw. 

     

     

     

Dan komen we aan bij de fietsen die we gestald hadden bij het, helaas gesloten, bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer bij Natuurreservaat Bargerveen en vinden we de laatste geocaches voor vandaag waarna we de fiets pakken en terugfietsen naar de auto.

        

 

Pas op de terugweg op de fiets hebben we de jas erover heen aangetrokken. 
Het was weer een afwisselende route waarbij we 10 km gefietst en 15 km gelopen hebben.

Lees etappe 7 verder bij   Bargerveen – Schaapskooi

 

Speak Your Mind

*