2021 Noaberpad deel etappe 8 en 9 Duitse grens – Hoogstede (D)

Vrijdag 17 september 2021
Door Corona hebben we dit deel in Duitsland overgeslagen en we starten hier nu weer waar we toen gestopt zijn, bij de Duitse grens, en lopen via Emlichheim naar Hoogstede. Kaart 23, 24, 25 en 26 tot Hoogstede.

 

We zetten de fietsen neer in Hoogstede en rijden dan naar het eindpunt van de vorige keer, de Duitse grens bij Nieuw-Schoonebeek. Het valt echter niet mee om daar met de auto te komen omdat veel wegen slechts toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers of wegens werkzaamheden gesloten zijn.
Na bijna een uur komen we dan eindelijk aan op ons beginpunt voor vandaag en parkeren daar de auto. Het is nog steeds wat mistig, maar het begint al op te trekken.

 

We starten onze wandeling langs de ja-knikkers en de maisvelden.

 

 

Onderweg passeren we een mooie vijver en langs tamelijk rechte wegen lopen we naar het Coevorden-Piccardiekanaal. 

 

     

Bij een overdekt rustpunt stoppen we om even wat te eten en als we ons pad vervolgen, komen langs stoer uitziende schotse hooglanders 

 

In Emlichheim gaan we op een terras genieten van een lekkere kop koffie. Daarna pakken we de route weer op, steken de vecht over en vervolgen ons pad aan de andere kant van het water, na een tijd gaat ons pad verder via het bos en langs maisvelden. Vanaf Emlichheim lopen lopen we gelijk aan het Vechtdalpad.

     

We zien nog mooie bloemen in bloei en komen dan over een pad me heel veel hedera en daarmee ook heel veel vlinders, atalanta’s. We hebben er nog  niet eerder zoveel bij elkaar gezien.

        

Een haas kruist ons pad en doet wat men altijd zegt, hij gaat er als een haas vandoor. Wij lopen door naar onze fietsen in Hoogstede om daarna terug te fietsen naar de auto bij de grens. Als de fietsen weer opgeladen zijn, rijden we naar minicamping Allemanshoeve in Sibculo waar we een plek op de camping gereserveerd hebben om het weekend verder samen met vrienden door te brengen.  
Het is een mooi en weekend!

  

Vandaag wel wat verder gelopen dan eigenlijk de bedoeling was 23.7 km en dan nog 15 km terug gefietst en onderweg 5 geocaches gevonden.

 

Speak Your Mind

*