2021 Noaberpad deel etappe 9 en 10 Hoogstede (D) – Uelsen

Vrijdag 8 oktober 2021
Het lijkt erop dat het vandaag een laatste mooie nazomerse dag wordt van dit jaar. We pakken daarom nu onze route van het Noaberpad weer op bij Hoogstede in Duitsland en lopen naar Uelsen. Kaart 26, 27 en 28.Op een klein stukje na sluit dit weer aan op onze al gelopen route.


De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We rijden naar Uelsen in Duitsland en zetten daar onze fietsen neer om dan door te rijden naar Hoogstede waar we de auto parkeren.

Was het vanmorgen eerst erg mistig en begon onderweg de zon al te schijnen, hier in Duitsland begint de mist net op te trekken en komt de zon er nog maar net door. Het voelt al wel zacht en we beginnen met een vest aan en doen onze jassen in de rugzak, het zou vandaag een zonnige dag worden met temperaturen tot 18 graden.

Vanuit Hoogstede lopen we richting Berge en als we de brug over de Lee oversteken ontmoeten we voor het eerst tijdens de wandeling andere Noaberpad wandelaars, een oudere man met een vrouw. Het leken ons vader en dochter en de zagen het boekje van het Noaberpad in zijn hand. De Duitse man vertelde dat hij het pad erg mooi vond, met name in Nederland omdat daar veel echt mooie wandelpaden zijn en in Duitsland loop je veelal over asfalt en fietspaden. Hij mopperde dat zeker in de omgeving van Münster alles voor de fietser aangelegd wordt en de gewone wandelpaden zodoende verdwijnen.
We wensen hen nog een fijne wandeling en gaan verder. De man had ons zojuist verteld dat we iets verder linksaf moeten het bos in en dat was maar goed, want de markering was ons anders niet opgevallen. Onderweg zien we verschillende mooie grote paddenstoelen.

                                    

We lopen door bos, heide en tussen velden door met mais en veel velden geel kleurend door koolzaad of zonnebloemen.

 
   

Na het bos lopen we door richting Esche en voorbij Esche lopen we een mooi stuk langs de Vecht.

 

Vervolgens naar Göllenkamp en het natuurgebied Brünas Heide. Het is een restant van een zogenoemd ‘Hudelandchaft’, een als weide gebruikt bos. Dit landschap kwam vroeger veel in het Vechtdal voor. Het gebied kent voedselarme graslanden, heide en struiken zoals jeneverbes.

 

We komen onderweg langs een mooi  ‘Proatbankie’ en een bijzondere bushalte in het bos.

     

 

Mooie koolzaadvelden met veel vlinders

 

 

We lopen over de Spöllberg, een mooie omgeving met grafheuvels

        

Tijdens het laatste stukje naar Uelsen missen we een aanwijzer en lopen we via het fietspad een klein stukje langs de weg naar de stoplichten, om daar de route weer op te pakken Uelsen.
In Uelsen vinden we nog een geocache bij een mooie minibieb, bij de Bücherbaum op het plein voor de kerk. 

Een prachtige zonnige dag en met 21 gelopen kilometers op de teller stappen we weer op de fiets en keren we terug naar de auto bij Hoogstede. 

Speak Your Mind

*