2021 Overijssels Havezatenpad Hasselt-Zwartsluis

Donderdag 25 november 2021
Aangezien het morgen veel zal gaan regenen volgens de weersverwachting en het vandaag redelijk droog zou blijven, ga ik vandaag alleen aan de wandel. Voor vandaag heb ik gekozen voor een etappe van het Overijssels Havezatenpad van Hasselt via Genemuiden naar Zwartsluis.

 

Het is nog erg nevelig als ik de deur uit ga en richting busstation loop. Daar aangekomen neem ik bus naar Hasselt. In Hasselt moet ik eerst terug over de brug die de bus zojuist overgereden is, om de route op te pakken. Hier blijkt ook het Jabikspaad te lopen, een van oorsprong Friese, op zichzelf staande pelgrimsroute,  die tot voorbij Genemuiden gelijk op loopt.

 

Eenmaal over de brug ga ik de trap af om het pad onder de brug door te volgen en even later loop ik al op de dijk richting Genemuiden. Het is een rustige weg waar we alleen zo nu en dan een auto passeert of een enkele fietser, wandelaars ben ik niet tegen gekomen.
Eigenlijk is het gewoon de dijk volgen helemaal tot in Genemuiden.

 

Onderweg kom ik langs een veel verbouwde boerderijen of nieuw gebouwde panden waarvan enkele met een mooie vijver of ven ernaast.

 

 
 Ook kom ik tot mijn verbazing langs Hasseletheim, een hazelnotenplantage.

 

 

Het laatste stuk om Genemuiden heen vind ik niet bijzonder, rechts van me weilanden met in de verte Zwartsluis, maar links van me is het industrieterrein van Genemuiden met zo nu en dan een vreemde geur. Eenmaal in Genemuiden zoek ik een plek waar ik een kop koffie kan drinken. Voorbij het oude stadhuis zie in winkels en een terras buiten staan, daar kan ik vast wel iets drinken, Het blijkt een Restaria te zijn waar ik als enige klant binnen een kop koffie nuttig. Daarna weer verder door Genemuiden, ik vind nog enkele geocaches (labcaches) en loop dan verder langs de oude begraafplaats, naar de petroleumkelder in de haven.

 

Daarna loop ik langs de haven door naar het veer om me voor € 0,50 over te laten zetten naar de andere kant van het Zwarte Water.  

 

 

Aan de overkant aangekomen zie ik geen markering en neem ik aan dat ik de weg door moet lopen. Eenmaal bovenaan de weg sla ik af richting Zwartsluis over de paralelweg Open Swolle onderlangs de N331. Ik zie hier ook geen markering meer en als ik dan in de app kijk zie ik dat ik vanaf het veer direct door het weiland langs het water had moeten lopen en dat was vast ook veel mooier geweest.
Ik  had echter geen zin om weer terug te lopen en heb de paralelweg vervolgd naar Zwartsluis, in de verte zie ik een mooie regenboog en even later een ‘kunstwerk’  van twee grote keien. Even voorbij de rotonde was al de bushalte waar ik zie dat de bus die ik hebben moet over slechts 5 minuten aan komt, dat is geluk hebben.   

Al met al toch redelijk weer gehad vandaag met zelfs nog zon en heerlijk gelopen, weer 15 km op de teller.

 

Speak Your Mind

*