2021 Trekvogelpad etappe 15 Ede – Otterlo

Dinsdag 11 mei 2021
We hebben beiden nog vakantie en willen wandelen. In het oosten van het land is de kans op regen groter dan in het midden dus kiezen we voor een route in een gebied waar de kans op regen kleiner is. Vandaag verder met een etappe van het Trekvogelpad, kaart 41, 42 en een deel van 43.  

 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We hebben een aanloopprobleem of beter gezegd een aanrijprobleem. De fietsen willen we achterlaten bij Theehuis boerderij Mossel, maar we kunnen de toegangsweg moeilijk vinden. Uiteindelijk is het wel gelukt en hebben we de fietsen er neergezet en een kop koffie gedronken, daarna op naar Ede-Beuningen. Bij kasteel Hoekelum parkeren we de auto en dan kunnen we eindelijk op pad, wel een stuk later dan verwacht. Bij het kasteel kunnen we niet te dichtbij komen omdat er een bruiloft is en we geen gasten zijn.

 

We lopen het Hoekelumsche bos in, erg mooi met beken en mooi paden.

 
 

We vervolgen onze route en komen bij een uitzichtpunt, maar het geeft slechts uitzicht op het spoor en op 2 picknicktafels, waar we even een boterham eten. Het spoor wordt hier druk bereden wat de rust op dit plekje niet ten goede komt, anders gezegd, je wordt horendol van het getingel van die bellen steeds.

 
       

We komen langs en over de Ginkelse Heide, eerst Zuid-Ginkel, een erg mooi stuk natuur wat voor een groot deel militair oefenterrein is. Als we hier lopen vliegt er regelmatig een grote chinook helikopter van de luchtmobiele brigade over ons heen. Dit gebeurt ook als we aankomen bij het monument.

We steken de weg N224 over en vervolgen onze route door de Noord-Ginkel en vinden er, net als bij het monument, een geocache. Ons pad gaat verder via mooie (bos)paadjes richting theehuis boerderij Mossel bij Planken Wambuis. Het laatste stuk begint het te miezeren.

          

Eenmaal terug bij Theehuis Mossel gebruiken we daar een kop soep op het terras. Als het weer wat droger is geworden, pakken we de fiets en rijden we terug naar Kasteel Heukelum bij Ede-Beuningen. Een lang fietspad waarbij we op een gegeven moment een schaapskudde doorkruisen die net het fietspad oversteken, altijd een mooi gezicht. 
Het is een prachtige route.

 

Vandaag gelopen 15,5 km en op de fiets weer terug naar de auto.

Speak Your Mind

*