2022 Kampeer-gezinsweekend naar De Kijl in Drenthe

Donderdag 7 juli 2022
We gaan een weekend kamperen samen met onze kinderen en kleinkinderen. Op Natuurcamping De Kijl in De Kiel bij Schoonoord hebben we alle drie een  plek gereserveerd voor onze tent, dicht bij elkaar. Wij zijn beiden vandaag al vrij en gaan een dagje eerder weg.

 

Donderdag 7 juli 2022
Herman had gisteravond de boel in willen pakken, maar er kwam wat tussen daardoor pakken we vanmorgen in alle rust de kampeerspullen in en bekijken we wat er nog mee moet. We kunnen pas om 12 uur op de camping, Natuurkampeerterrein De Kijl bij De Kiel/Schoonoord in Drenthe. We gebruiken voor dit weekend weer onze grote tent, de Papegaaiduiker. 

Natuurcamping de Kijl/Logeren bij de boswachter ligt midden in de bossen, een mooie en rustige plek.
We hadden er al 3 plekken gereserveerd, maar als we aankomen vinden we die plekken wat donker en erg onder de bomen. Nu had het onderweg geregend dus alles drupte hier ook nog wat na en we hebben liever een wat zonniger plekje voor de tent. 
We lopen het rustige terrein rond en vinden 3 mooie plekken dicht bij elkaar, maar daar blijkt toevallig de middelste van gereserveerd te zijn dan nog maar een rondje. We vinden 3 plekken waarvan 1 met stroom zoals we wilden en kunnen die wel reserveren oftewel de reservering omboeken. Alleen blijkt de stroomplaats voor alleen vanavond gereserveerd, geen probleem.
Bij nader inzien is er niemand komen opdagen op de gereserveerde ‘stroomplek’, wel zo rustig.
’s Middag zijn we naar Orvelte geweest, hebben het museumdorp bekeken en er enkele caches gedaan die ons ook door de mooie omgeving brachten, een prachtige natuur!

       

Wat een stilte hier op het kampeerterrein, we horen alleen maar vogels!
Tegen de avond gaan we terug naar de camping, eten we wat en zitten verder lekker bij de tent wat te lezen e.d. 

Vrijdag 8 juli 2022
Vanmorgen doen we boodschappen en wat geocaches in de omgeving. In de loop van de middag komen de (klein-)kinderen en zetten zij de temt op en zitten we gezellig bij elkaar. We hebben als middelpunt tussen onze tenten een grote picknicktafel staan en dat blijkt weer erg praktisch te zijn. Samen gegeten en ’s avonds nog een spel gespeeld.

       

Zaterdag 9 juli 2022
Het lijkt weer een mooie dag te worden en we besluiten om gezamenlijk naar het Gevangenismuseum Veenhuizen te gaan.  Een bijzondere plek die wij al eens bezocht hebben nadat ik het boek Het Pauperparadijs gelezen had.
Het verhaalt speelde zich hier en in de directe omgeving af. Wij vinden het wel leuk om dit nu nog eens samen te bekijken, wat ook voor ons nieuw is, is het bezoek dat we brengen aan de  voormalige gevangenis De Rode Pannen.
Vijf minuten nadat wij aankomen binnen gekomen zijn begint er een rondleiding van een half uur in De Rode Pannen en daar zijn we mee begonnen om vervolgens op ons gemak de rest van het gevangenismuseum te bekijken.

We sluiten af met een verlate lunch op het terras van Piepers en Paupers waarna we terugkeren naar de camping voor wat een ieder wil, een rustmomentje, het maken van een soort kleine speurtocht over het kampeerterrein en er boodschappen gedaan worden voor de barbecue die we voor vanavond gepland hebben.
De avond wordt weer afgesloten met een spelletje voor wie mee wil doen. 

Zondag 10 juli 2022
Als we de ontbijttafel gedekt hebben begint het te miezeren en wordt er in allerijl een tarp opgezet boven de picknicktafel zodat we toch droog kunnen zitten ontbijten. Het weer is wisselend, het ene moment lijkt het droog en het volgende moment begint het weer te miezeren, jammer. Langzaam wordt het tijd om op te ruimen en in te pakken, de tenten krijgen we toch niet droog mee vandaag en om 12 uur moeten we het kampeerterrein verlaten hebben volgens de regels.
We rijden allemaal rechtstreeks naar huis omdat het toch blijft regenen. 

Het is een erg mooi en gezellig weekend geweest zo samen en voor de jongste (nog geen zes maand oud) onder ons was het de eerste kampeerervaring, ook al zal hij zich daar later niet van herinneren.
Er worden al ideeën geopperd voor een volgend kampeerweekend.

Speak Your Mind

*