2022 Noaberpad etappe13 Losser N732 – Enschede

Zaterdag 12 februari 2022
We gaan vandaag weer een etappe lopen van het Noaberpad, etappe 13. De route van Losser N732 naar Enschede.
Kaart 35 (vanaf Lossersestraat),  36 en 37.

 

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We rijden vanmorgen eerst naar de zuidkant van Enschede om daar, aan de buitenrand van de woonwijk Stroinkslanden onze fietsen te plaatsen en vervolgens door te rijden naar ons startpunt van vandaag bij Losser. Hier hebben we de vorige keer ook de auto geparkeerd omdat we de vorige route toen andersom gelopen hebben.
Nu beginnen we hier weer, maar lopen nu naar het zuiden in plaats van naar het noorden. We lopen meteen het bos in met de naam Lindermaten. 

Wat verder volgen we de Wenzelweg en komen vlakbij een brugje over de Elsbeek. We kijken er even omdat er een geocache zou liggen en die ligt er ook wel, maar midden onder de brug en dat wordt hem dus niet. We vervolgen onze weg en lopen langs een autosloperij wat je tegenwoordig niet zo veel meer ziet.

         

We lopen een rustige route en via Glane, eten even een wat aan de Glanerbeek en lopen verder naar de grens met Duitsland. Onderweg komen we langs enkele grenspalen en dat vinden we toch altijd weer een mooi gezicht.

     

   Hier vinden we op de grens ook een geocache en vervolgen ons pad aan de Duitse kant van de grens. We passeren een mooi gebouw, misschien een onderdeel van het ‘Viefhues”, een historisch pand. en zien even later zowaar zeven reeën in het veld.

 

   We lopen Glanerbrug binnen en het blijkt dat het midden van het water de Elsbeek hier de grens is tussen Nederland en Duitsland, weergegeven door de grenspalen 848 aan beide zijden van de brug.

 

 

We blijken nu echter te ver te zijn, we hadden aan de Duitse kant van de grens moeten blijven en moeten dus een klein stukje teruglopen. Wij liepen rechts van de weg en de aanwijzing in de vorm van een klein bordje stond aan de linkerkant van het voetpad aan de linkerkant van de weg, niet gezien dus.

 
Ons pad gaat verder langs de grens naar natuurgebied Aamsveen, maar daar lopen we via de alternatieve route langsheen omdat door de vele regenval het veengebied moeilijk begaanbaar kan zijn. Na enkele kilometers lopen we dan ineens Enschede binnen en dan is het nog een kleine kilometer naar de fiets.

  

We stappen op de fiets en rijden terug naar Losser om daar de fietsen weer achterop de auto te zetten, om daarna even op de koffie te gaan bij familie in Glanerbrug. Dat kunnen we nu mooi combineren.

 

We hebben 21,5 km gelopen en zijn daarna terug gefietst naar de auto bij Losser.

Speak Your Mind

*