2022 Noaberpad tweede deel etappe 12 De Lutte – Losser

Zondag  23 januari 2022
We gaan vandaag verder met etappe 12 van het Noaberpad. De route De  Lutte naar Losser. Kaart  34 en 35.
Tijdens een weekendje in oktober hebben we de laatste twee etappes van de route al gelopen en nu gaan we weer verder vanaf De Lutte,  waar we gebleven waren.
                                                

 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

Het is afweer even geleden dat we het Noaberpad gelopen hebben, de laatste keer was in oktober, en we vinden het tijd worden om weer eens een stukje ervan te lopen.

Aangekomen in De Lutte zetten we de fietsen bij de kerk neer en rijden we met de auto door tot voorbij Losser om daar de auto te parkeren. We vinden het soms wel wat lastig om een geschikte plek te vinden om onze nieuwe fietsen achter te laten, vandaar dat we er nu voor gekozen hebben omdat in het plaatsje De Lutte te doen.

                                   

Het is lekker wandelweer, droog en windstil. We komen door mooie natuurgebieden als Oldenzaalsche Veen, Haagsche Bos, De Snippe, Boerskotten en Elfterheurne. 


Een deel van de route gaat ook over het Overijssels Havezatenpad, waar ik ook al enkele etappes van gelopen heb.

Het is weliswaar goed weer, maar dat is het niet constant geweest de laatste tijd en dat vinden we terug in de modderige paden die we passeren. Als we het spoor en de snelweg over zijn moeten we wederom over een vreselijk modderpad.

       

 

Niet veel later lopen we door het kerkenbos, zoals de naam al zegt, het bos achter de kerk, waar we de St. Jozefkapel bekijken. Dan lopen we om de kerk heen naar onze fietsen.

 
 

Vandaag 16 km gelopen, waarvan 12 km voor deze route en de andere 4 km o.a. in een mooi Arboretum waar we op de terugweg stoppen en doorheen lopen. Onderweg terug naar de auto wandelen we ook nog naar de geocache waar we niet langs gekomen zijn tijdens de route.

Speak Your Mind

*