2018 Natuurwandeling bij Hattem: de uiterwaarden i.c.m. deel klompenpad Hoenwaardsepad

Zondag 21 oktober
Vanmorgen alleen op stap om “Natuurwandeling Hattem: de uiterwaarden” te lopen, deze in combinatie met een stuk van het klompenpad Hoenwaardsepad.

 

 

Vandaag een keer alleen op pad. Omdat ik niet te laat weer terug wil zijn heb ik wat in de buurt uitgezocht. Het plan was eerst om het klompenpad Hoenwaardsepad te lopen, maar toen ik het kaartje zag bedacht ik dat ik eigenlijk het pad ‘buitenlangs’, langs de uiterwaarden, wilde lopen.  Zo werd het dus een combinatie van twee routes, de terugweg liep gelijk aan een deel van het klompenpad.

De route die ik gelopen heb gaat via de Hoenswaardseweg en Het Oever naar Gemaal Veluwe bij  Wapenveld. Via het Klooster- of Monnikenbos van Klooster Hiëronymus te Hulsbergen (1407-1578) naar het kanaal gelopen om daar via Kanaaldijk, Jaagpad, Dijkstoelpad en weer het Jaagpad terug te lopen naar het bruggetje bij Hattem.

    Mooie lucht           Bijzonder tuinhek
Het is een mooie route ondanks dat het voor een groot deel over asfalt gaat. De Hoenwaardseweg is erg rustig, er kwamen hoofdzakelijk kleine groepjes wielrenners voorbij op deze zondagochtend.

Mooie bloemen langs het pad    Scheepvaart op de IJssel     Een schier eindeloos pad
De weg/het fietspad Het Oever is alleen toegankelijk voor aanwonenden en is dan ook erg rustig tot aan Gemaal Veluwe.
Aan Het Oever ligt ook de gelijknamige kleine camping met rustpunt, jammer genoeg was het Rustpunt gesloten, getuige het bordje, op het moment dat ik er langs kwam.

Laag water in de IJssel     Rustpunt Het Oever          

Zal ik... of toch maar niet?

Alle bankjes die ik tegengekomen ben waren al bezet, maar deze sla ik toch maar over…

 

Bij Gemaal Veluwe is het een erg druk stukje, maar zodra je het kloosterbos in duikt, keert de rust weer. Hier ook de geocache kunnen vinden. 
Voorbij de Kloostercamping vervolg ik mijn pad over de Kanaaldijk waar het wel oppassen is door de auto’s die je in volle vaart voorbij rijden. Bij de Hezenbergsluis ga ik rechtdoor over het fietspad en daarmee ben ik weer van het gemotoriseerde verkeer af en loop ik op de route van het klompenpad.

Inktzwam   Hezenbergsluis     Langs het Apeldoorns kanaal

                Landgoed Hezenberg                 Zal ik nu links houden of ga ik rechts...?

Hier vervolg ik het Hoenwaardsepad en via landhuis Hezenberg loop ik over het Jaagpad terug naar de brug waar ik de route begonnen ben. 
Het was vandaag nog mooi weer, het laatste stuk heb ik zelfs zonder jas kunnen lopen.
 
Uiteindelijk 14 km op de teller staan.

 

Speak Your Mind

*