2016 Pieterpad deel 1 etappe 2

OostumZondag 13 maart 2016
De bedoeling was om deze etappe vroeg te beginnen, maar we beginnen vandaag toch laat. Dit komt omdat Herman uit de nachtdienst komt. We lopen etappe 2 van Winsum naar Groningen
De trein van 10.17 halen we net niet dus dan maar met de volgende van 10.47 naar Groningen. 

Doordat we een andere trein genomen hebben, hebben we nu geen snelle aansluiting op de trein naar Winsum. We moeten ruim een half uur wachten en daar hebben we geen zin in. We gaan de route dan maar tegengesteld lopen van Groningen naar Winsum. We maken eerst nog een paar foto’s van het interieur van het stationsgebouw van Groningen.

Station GroningenStation GroningenStation Groningen

 

 

 

Groningen is een leuke stad, er zijn veel winkels open en het is er aardig druk op straat. Ons doel is vandaag echter niet om te winkelen dus we lopen snel de route de stad uit en de weilanden in.

Doorkijkje Joodse begraafplaatsKunstwerk

 

 

 

Onderweg komen we nog langs een viertal geocaches waarvoor we niet van de route af hoeven en die we dus meepakken.
We lopen Groningen uit en verder via Wierum, Wierumerschouw naar Oostem. Aan de andere kant van het water zien we Garnwerd liggen maar wij lopen verder langs deze kant het water om verderop via een route door de weilanden verder te lopen naar Winsum. Dit laatste stuk waren echt de laatste zware loodjes.
Zwaar lopen door de weilanden en hier en daar modderig/klei. Herman heeft dit hele pad gelopen, maar ik heb een stukje langs de weg gelopen omdat dat toch minder zwaar was.
Aangekomen in Winsum zijn we rechtstreeks naar het stationnetje gelopen en hoefden er nog maar 10 minuten op de trein te wachten (17.56). Aangekomen in Groningen hebben we 4 minuten om over te stappen en konden we dus direct doorlopen en weer een rustige zitplek zoeken. We hebben 21.5 km op de teller staan van de gps.
Om 19.13 uur weer in Zwolle, naar huis gefietst en om half acht zijn we dan weer thuis.
De twee etappe zit er ook alweer op.

 

Emoe Wierummerschouw Dode Laan voorbij Wierummerschouw
Dode Laan voorbij Wierummerschouw Reitdiep Oesters en Parels GR.3 aan de OostummerwegZicht op Garnwerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder bij etappe 3.

Comments

  1. Annemieke zegt

    Moedig hoor.

Speak Your Mind

*