2016 Pieterpad deel 1 etappe 3

Begin langs het Noord-WillemskanaalZaterdag 19 maart
Vandaag lopen we de derde etappe van het Pieterpad, de route van
Groningen naar Zuidlaren.
We parkeren de auto in Zuidlaren en nemen buslijn 5 naar Groningen centraal station waar we 25 minuten laten aankomen.
Een beduidend goedkopere rit dan de eerste en veel kortere busreis van Winsum naar Pieterburen, we hebben nu een OV-chipkaart aangeschaft en dat scheelt een stuk!

Om ongeveer half elf gaan we op pad volgens de route van het Pieterpad en onderweg vinden we weer een aantal geocaches. Het is leuk om zo beide hobby’s te kunnen combineren. We hebben goed weer en nemen er de tijd voor om ook hier en daar wat rond te kunnen kijken.
We lopen de weg terug, steken het spoor weer over en lopen helemaal langs het Noord-Willemskanaal en verder over het kronkelende dijkje langs de Drentsche AA aan de ene kant en aan de andere kant uitzicht op het Paterswoldsemeer. Ik herinner mij verhalen van mijn moeder uit de tijd dat mijn ouders in Groningen woonden en naar het Paterswoldsemeer gingen in de zomer.
Onderweg komen we ook langs een roeivereniging waar een wedstrijdje kano-handbal (?) aan de gang is. We hebben dit nog niet eerder gezien, heel bijzonder!

Begin langs het Noord-WillemskanaalBoten in Noord-WillemskanaalGroningen uit...

 

 

 

Mooie ligplaatsen bij het bosStadsmarkering S01Paarden onderweg

 

 

 

Kano/handbal bij roeiverenigingKano/handbal bij roeiverenigingSchutsluisje dat Paterswoldsemeer verbindt met het Hoornsediep met uitzicht op molen De Helper

 

 

 

Molen De HelperOoievaars op nestPieterpadwegwijzer bij picknickplek

 

 

 

Het is een mooie route zo langs het water. We vervolgen onze weg langs Haren, Wolddeelen en stoppen bij het mooi aan het water gelegen Paviljoen Sassenhein voor koffie met gebak.

Koffie met ambachtelijk gebakHein (van Sassenhein)Brug over het spoor

 

 

 

Daarna verder over de spoorbrug via Westenpolder en Appèlbergen, en een stukje voor Appèlbergen doen we een geocache, een korte multi, en lopen daarna Glimmen voorbij, richting het Noordlaarderbosch.

VogelreservaatDe paden op, de lanen in...Hunebed G1 bij Noordlaren

 

 

 

Vervolgens via Midlaren en, na onderweg nog wat hunebedden bekeken te hebben, terug naar Zuidlaren.

Hunebed D3/D4 bij MidlarenHunebed D3/D4 bij MidlarenBerend Botje

 

 

 

In Zuidlaren doen we nog een boodschap bij de plaatselijke supermarkt en gaan een hapje eten bij Pizzeria “la Fiera”. De tomatensoep was heerlijk met de broodjes erbij en de spaghetti van Eugeni was ook prima, maar de bodem van Herman zijn pizza was erg taai en nadat hij er iets van gezegd had kreeg hij een nieuwe. We kregen na het eten de koffie van de zaak, netjes afgehandeld.

Voor wie het liedje van Berend Botje niet (meer) kent, hiernaast de tekst: Tekst Berend Botje...

We hebben vandaag in totaal 25 km gelopen.

 

 

Lees verder bij etappe 4.

Speak Your Mind

*