2016 Pieterpad deel 1 etappe 10

Vrijdag 9 december 2016 
We zijn vandaag weer in de gelegenheid om samen aan de wandel te gaan en gaan weer verder met het Pieterpad, dit keer etappe 10 van Ommen naar Hellendoorn.
Het weer ziet er niet zo veelbelovend uit, maar misschien valt het wel mee. We nemen de trein naar Ommen en gaan van daaruit lopen naar Hellendoorn.   

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

Uitzicht vanaf de uitzichttoren We zijn mooi op tijd op pad en het is dan ook nog niet helemaal licht als we het station van Ommen verlaten. We lopen de bebouwde kom uit, de natuur in en niet veel later lopen we de uitzichttoren al voorbij en neemt Herman een kijkje van bovenaf.

Steile Oever
Het is heerlijk rustig en we lopen verder over bekend terrein en passeren ook de Steile Oever. We komen nauwelijks mensen tegen onderweg, heerlijk rustig! We zagen en hoorden hier zelfs een zwarte specht.

Bij de schuilhut en drinkwaterpomp eten we even een boterham en dan weer verder. Het is redelijk droog totdat we de Archemerberg over moeten, daar wordt het steeds meer open en miezeriger, maar daarna valt het wel weer mee. Het is jammer dat het geen mooi weer is anders hadden we hier een prachtig uitzicht gehad.

Drinkwaterpomp De schuilhut

 

 

 

We passeren de Dikke Steen, een half uitgegraven zwerfkei, tevens de grenssteen tussen Archem en Lemele. Mogelijk de grootste zwerfkei van ons land.

Dikke Steen met uitzicht Dikke Steen

 

 
 

 

Roodborstje op het terras tijdens de lunch Rond de middag gaan we, voorbij Lemele, bij Hof van Salland lunchen. Een kop koffie gaat er wel in en een kop soep smaakt ook heerlijk. Zo kunnen we er wel weer even tegen. Tijdens het eten hebben we uitzicht op het terras waar een roodborstje neerstrijkt. 
 

 
 
Onderweg bij Eelerberg Hadden we onderweg op de Archemerberg al de gegevens verzameld voor een geocache (earthcache), vanmiddag vinden we onderweg ook nog een geocache, een multi met de naam’ Het nieuwe huis op het middelpunt van Overijssel’. 

 

Hellendoorn in zicht Aangekomen in Hellendoorn blijkt de bus net vertrokken te zijn en we gaan ergens wat drinken en vinden in de buurt nog een geocache. We nemen een volgende bus naar Nijverdal en vandaar gaan we weer met de trein naar Zwolle. Het was een mooie wandeling door een erg mooie omgeving.
De totaal gelopen afstand van vandaag is 22,5 km.
 

 

Lees verder bij etappe 11.

 

Speak Your Mind

*