2016 Pieterpad deel 1 etappe 11

De zon moet nog opkomenVrijdag 16 december 2016
Het belooft vandaag mooi weer te worden en we zijn beiden vrij, dus een mooie gelegenheid voor weer een etappe van het Pieterpad.
Vandaag etappe 11 van Hellendoorn naar Holten.  We nemen weer de trein naar Nijverdal om de route bij Hellendoorn weer op te pakken.

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We beginnen weer mooi op tijd en bij aankomst in Nijverdal is het dan ook nog wat donker. Om de route weer op te pakken moeten we eerst weer richting Hellendoorn lopen.
Het eerste deel gaat door het bos en dan is het nog best fris en wat nevelig.

 

 

Als we later het bos weer uitkomen is het opgeklaard en komt de zon er door. Wat een temperatuurverschil als we in de zon lopen, heerlijk. We lopen eerst over de Noetselerberg en later over de Holterberg, heel erg mooi!

                     

We doen onderweg enkele geocaches aan, eerst de earthcache Sallandse Heuvelrug N.P. en later nog drie traditionals, War Relics 9-VI no 572, Pieterpad etappe 11 en als laatste Wereldtijdpad 9. We hebben relatief lang over deze korte route gedaan doordat we onderweg regelmatig zijn blijven staan genieten van het uitzicht of om foto’s te maken. We hebben geen haast tenslotte, maar willen wel graag voor het donker wordt op de eindbestemming aankomen.
Wat ons verbaast is dat we op een gegeven moment over een pad lopen dat uit gelegde stenen bestaat, wonderlijk hier zo in de natuur. Waarschijnlijk is dit  vroeger een oude weg geweest.

     Oude weg                

                      Mooie zonnestralen           

We lunchen redelijk aan het eind van de route bij Woody’s. We hebben hier al eens eerder wat gegeten en dat was toen heel goed,
vandaag vonden we het wat minder goed. Maar met een toch weer goed gevulde maag lopen we het laatste stukje naar het station van Holten waar we met een overstap in Wierden, weer terugreizen naar Zwolle. Er is geen rechtstreekse bus- of treinverbinding van Holten naar Nijverdal. 
Het was een prachtige morgen en een evenzo prachtige omgeving, we hebben er erg van genoten.

     Vreemde snuiters onderweg        Na deze route nog 287 km te gaan        Aankomst in Holten

Totaal gelopen afstand vandaag 16,5 km.   

Lees verder bij etappe 12.

 

Speak Your Mind

*