2016 Pieterpad deel 1 etappe 4

Monument op terrein Dennenoord Zaterdag 26 maart 2016
Het belooft een prachtige dag te worden, zo niet de mooiste dag van dit paasweekend. Dit doet ons besluiten om dan vandaag maar vast de wandelschoenen aan te trekken en om van dit mooie weer te gaan genieten. Etappe 4 Zuidlaren – Rolde
Om op deze etappe met het openbaar vervoer heen of terug te moeten gaan schijnt niet gemakkelijk te zijn, een bustocht van Rolde naar Zuidlaren lijkt zo’n twee uur in beslag te nemen, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om de fietsen mee te nemen.

Om 9 uur komen we aan in Rolde en op het eindpunt van de 4e etappe laten we onze fietsen achter. We zoeken hier ook meteen de geocache die op nog geen 60 meter van ons af ligt en daarna stappen we weer in de auto en rijden door naar Zuidlaren en parkeren daar de auto. We lopen vervolgens de 4 etappe naar Rolde en pakken dan daar de fiets om terug te rijden naar Zuidlaren.
Rond 10 uur hebben we de auto geparkeerd in Zuidlaren en gaan we het beginpunt van de route opzoeken. Als we op de Brink in Zuidlaren staan de kijken welke kant we op moeten, wordt er een auto naast ons geparkeerd en de mevrouw die eruit stapt zegt “jullie moeten die kant op voor het Pieterpad, de start v.d. route is hier inderdaad wat lastig te vinden. Ik woon hier vlakbij en loop zelf ook het Pieterpad”.

Beeld op terrein Dennenoord Wij bedanken haar voor de hulp en gaan de door haar aangewezen richtig op en even later zien we inderdaad alweer de rood/witte markering, we zitten goed. We lopen Zuidlaren uit via het terrein van de psychiatrische kliniek Dennenoorden en via Schipborg lopen we richting Gasterse Duinen, we komen onderweg langs enkele kleine hunebedden en door mooie natuurgebieden.

In Gasteren stoppen we bij Pannekoekenboerderij Brinkzicht voor koffie en soep. Na deze pauze vervolgen we onze route richting Balooërveld. De route loopt er dwars doorheen, erg mooi maar ook zwaar.

Drentsche AADrentsche AAModderpad

 

 

 

Hadden we aan het begin van de route veel modderpaden wat lastig was om te lopen, hier in het Balooërveld is het droog en dus redelijk mul zand wat het lopen ook weer zwaar maakt. Deze extra inspanning en de extra kilometers die we lopen maken dat er gedurende de dag nog regelmatiger gegeten moet worden aangezien de bloedsuikers door deze inspanning sneller dalen, wat vandaag desondanks toch nog tot twee keer toe resulteerde in een kleine hypo. We zijn hier wel op voorbereid en hebben niet alleen brood mee maar ook verschillende soorten fruit zoals bananen, appels, mandarijnen en voor noodgevallen heb ik natuurlijk druivensuiker bij me.

Drentsche AA ook wel Schipborgsche Diep genoemd Drentsche AA ook wel Schipborgsche Diep genoemdStaartmeesGelukkig werd dit een vlonderpadGrauwe klauwierGewone padHet is lente en er zijn lammetjes!Schaapskudde met herderHet laatste stuk met eindpunt (kerktoren) in zicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De totaal gelopen afstand valt vandaag wel mee 18,5 km, alleen moeten we wel het stuk nog weer terug fietsen naar Zuidlaren, gelukkig hebben we nu wel grotendeels de wind in de rug. Het was weer een mooie route en we hadden prachtig weer.

 

Lees verder bij etappe 5.

 

Comments

  1. De verhalen gelezen, leuk hoor en mooie foto’s. Lekker tempo hebben jullie… we kunnen straks wel bij jullie aansluiten 🙂

Speak Your Mind

*