2016 Pieterpad deel 1 etappe 6

Pieterpad bord van Staatsbosbeheer onderweg

Vrijdag 15 april 2016
Etappe 6 gaat van Schoonloo naar Sleen, volgens het boekje 24 km en volgens de website 27,4 km, we zijn maar uitgegaan van het laatste.
We willen in Sleen de auto parkeren en daar de bus nemen naar Schoonloo om vervolgens terug te lopen naar Sleen…

Als we aan komen rijden zien we in de verte een bus voor ons rijden, maar het is nog geen 8.48 uur en hopelijk is dat niet ‘onze’ bus. We kijken waar we de auto kunnen parkeren en waar de bushalte is en dan blijkt dat we toch de bus hadden moeten hebben die we net voor ons zagen rijden. Jammer, we gaan geen uur wachten op de volgende bus en rijden dan maar met de auto verder naar Schoonloo om daar de auto te parkeren bij de bushalte waar we de vorige etappe ook gestaan hebben en tegen half tien gaan we op pad. Het spettert lichtjes maar als het zo blijft is dat niet zo erg.

Zwam..? Het eerste stuk loopt voornamelijk door de bossen van Boswacherij Schoonloo en het begint ook harder te regenen. Bij het mooie natuurterrein De Tweelingen zoeken we de gelijknamige geocache en we lopen hier een heel stuk over flintenwegen, met stenen en veldkeien verharde boswegen, wat leuk staat maar érg ongemakkelijk loopt. Even later vinden we ook de geocache Pieterpad etappe 6, die nemen we natuurlijk even mee.

FlintenwegDe TweelingenOnderweg...

 

 

 

We passeren het Orvelter Veld en komen door een mooi stukje met Schotse hooglanders, langs de Meeuwenplassen en duiken het bos weer in. We steken het Oranjekanaal over, het is best een mooie route maar met deze regen is het toch allemaal wat minder spannend. Wel horen we vandaag de koekoek weer.

Paarden onderwegKatjes Schotse hooglander bij de Kijl

 

 

 

Ik ben blij als het eindelijk, al over de helft van de route, droog wordt en we bij een bankje komen waar we even kunnen zitten om wat te eten en komt de zon (!) erdoor. Herman zijn zomerjas blijkt niet meer tegen de vele regen bestand te zijn en hij kan hier weer even wat drogen in de zon.

Pieterpad Pieterpad bankje met opschrift: "Verdiende rust voor pieterpadvoeten"Veel bomen gekapt

 

 

 

 

IMG_9305IMG_9306 We vervolgen onze route door het bos langs het Pieterpad monument, opgericht ter ere van de dames die het Pieterpad op de kaart gezet hebben.

 

IMG_9314 Hierna maken we nog een klein uitstapje naar de ‘Papeloze Kerk’, een voorbeeldhunebed met dekheuvel en kransstenen. Hierbij is ook een manege met snackbar/restaurant, als we binnenkomen ruiken we de manege. Het is de eerste gelegenheid die we tegenkomen op de route en het is wel lekker om even te kunnen zitten op een droge plek. We nemen een kop koffie mét gebak.

Dan toch weer even terug naar de Papeloze Kerk omdat hier een cache zou liggen die we echter niet kunnen vinden. We zullen het coördinaat wel niet helemaal goed hebben en we gaan verder.

VliegtuigmonumentWe komen langs de Galgenberg, een grote prehistorische grafheuvel en wat verderop vinden bij het Vliegtuigmonument nog een geocache. Het monument is ter herinnering aan de in 1943 hier neergestorte Britse bommenwerper.

Het laatste stuk is meer open en we zien in de verte de toren van Sleen al. We vinden nog een geocache en moeten dan doorlopen om de bus van 17.48 uur te halen omdat we anders een uur moeten wachten op de volgende bus. Bus 21 komt 18 minuten later aan in Schoonloo bij de rotonde en we kunnen hier zo overstappen van de bus in de auto. We rijden terug naar Sleen en doen er nog drie geocaches, na even gezeten te hebben zijn we weer wat uitgerust. Twee van de drie hebben we gevonden, de derde is een kluis die we moeten openen en we hebben daar blijkbaar niet het fingerspitzengefühl voor. We stoppen ermee en om 19.15 uur rijden we naar huis.

Het was een, voor mij, zware tocht, waarschijnlijk ook door de regen, de modderpaden en de lengte van de tocht. We hebben 29,5 km op de teller staan als we de bus terug nemen.

Het lijkt een vijver maar het is ons wandelpad onderweg Sleen

 

 

 

 

Lees verder bij etappe 7.
 

Speak Your Mind

*