2016 Pieterpad deel 1 etappe 7

Molen in Sleen Vrijdag 22 april 2016
We lopen vandaag etappe 7 van Sleen naar Coevorden. Volgens het boekje is de route 21 km en op de site staat 23 km, we zullen zien wat het wordt…

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

Tussen deze beide plaatsen  is is geen directe verbinding met bus of trein mogelijk dus we nemen de fietsen mee. Aangezien er geen wind staat en het dus niet uitmaakt hoe we de route terug fietsen zetten we de fietsen op station Coevorden en de auto in Sleen.

Uitzicht op SleenIn Sleen rijden we eerst naar een geocache (Struunpad Plop) die we vorige week niet konden openen, maar nu met het juiste
’tooltje’ bij ons lukt het wel, onderweg naar de parkeerplaats in Sleen vinden we nog een cache (Struunpad Stout).
Bijzondere cacheOm 9 uur beginnen we dan aan de wandeling van het Pieterpad en onderweg lopen we nog even langs een andere erg mooi gemaakte cache (Struunpad Kluizenaar) die we vorige week ook niet open konden krijgen, een cache met een heuse kluis, maar hoe we het ook proberen, we hebben blijkbaar niet dat fingerspitzengefühl om het slot te kunnen open en na een half uur proberen geven we het op. We willen ook nog wandelen vandaag.

We volgen de route en de eenzame Pieterpadwandelaar die niet ver voor ons liep is nu uit het zicht verdwenen en wij wandelen lekker verder, onderweg pakken we nog enkele leuke caches mee en lopen langs de Jongbloedvaart en eten daar, gezeten op een boomstam tegenover de Alpaca’s, even een broodje. Als we daar rustig zitten vliegt er ineens een ijsvogeltje over ons heen, dat is toch altijd weer bijzonder zo’n vogeltje zo dichtbij te zien.

We vervolgen ons pad een deel langs de Hoogeveensche vaart en lopen dan richting Den Hool. We volgen hier een omleiding doordat twee bruggen wegens onderhoud niet toegankelijk zijn, maar dat staat keurig aangegeven.
In Den Hool vinden we weer een cache bij de Drentsche Schans, een ambachtelijke bierbrouwerij. Helaas is de brouwerij/winkel op dit moment gesloten dus we gaan verder richting Dalerveen.
Bij de spoorwegovergang tussen Den Hool en Dalerveen nemen we even pauze om brood te eten. Hier blijkt ook nog een cache te liggen die we nog niet gedaan hebben (Rail Away Schimmelary)

Omleiding PieterpadLangs de Hoogeveensche vaartOpen stal langs de weg in De Hool

 

 

 

We appen Wineke en Annie die beiden in Dalerveen wonen, maar zoals we eigenlijk wel wisten is Wineke aan het werk, maar Annie is onderweg naar huis. Net als we langs het huis van Wineke en Vincent lopen, waar onze route voor de deur langs komt, stopt er een auto en staat Annie voor ons. Als we met Annie staan te praten komt Yannick thuis en na even samen gepraat te hebben stappen wij bij Annie in de auto en smokkelen zo een klein stukje van de route door mee te rijden naar haar huis dat een klein stukje van onze route af ligt.
Bij Annie drinken we gezellig koffie in de tuin in het zonnetje en praten weer even bij. Daarna brengt Annie ons terug naar onze route en gaan wij weer verder met onze wandeling.

Alvis Speed 25 Special uit 1937Bentley Peterson Speed Six (1949) met daarachter een MG TC (1947)
Langs deze weg lopend rijden er veel oude auto’s langs die aan een ‘Alzheimerrally’ meedoen, leuk om deze auto’s te zien maar het loopt niet fijn als je steeds aan de kant moet voor ze.

Gelukkig buigt onze route na een paar km af en lopen we weer rustiger. We komen nog langs een oude Joodse begraafplaats en langs het Drostendiep.

Bosanemoon langs de kant van de slootJoods begraafplaatsLangs het Drostendiep

 

 

 

 

Onderweg naar het Stieltjeskanaal Dotterbloemen langs Stieltjeskanaal
Het laatste stuk gaat langs het Stieltjeskanaal en hier stonden langs de kant de dotterbloemen mooi in de bloei. Vervolgens langs de Watertoren in het Van Heutszpark en dan naar het station, waar we onze fietsen vanmorgen achtergelaten hebben.

Watertoren in het Van HeutszparkOm 17.15 stappen we op de fiets, maar omdat we al trek krijgen besluiten we om eerst hier maar even ergens een patatje te halen voor we terug fietsen naar Sleen. Dat bleek achteraf een goede keus aangezien er gaandeweg de dag steeds meer wind is gekomen en we nu pal tegen de wind in terug moeten fietsen naar Sleen. Dat valt goed tegen in het open veld, al vermoeid, tegen de wind in fietsen.

Om 19.15 uur zijn we eindelijk terug bij de auto, zetten de fietsen erop en dan naar huis.

De route was iets minder bijzonder dan de vorigen en we liepen ook veel over wegen en dat is ook wat minder leuk.
We hebben vandaag 27,5 km gelopen en 20 km gefietst.

Lees verder bij etappe 8.

Speak Your Mind

*