2016 Pieterpad etappe 8 Coevorden – Hardenberg

Zaterdag 19 november Een wegwijzer in Gramsbergen
Na lange tijd geen etappe van het Pieterpad gelopen te hebben zouden we vandaag dan eindelijk verder gaan.
We wilden vandaag etappe 8 lopen, Coevorden – Hardenberg, maar op het moment dat we vanochtend weg wilden gaan kwam er door een onvoorziene gebeurtenis een kink in de kabel. Het lukte toch nog om vanmiddag een deel van de achtste etappe te lopen en wel de tegengestelde route van Gramsbergen naar Coevorden. 

 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

Het is niet de meest bijzondere route, maar we hadden wel geluk met het weer, het was droog en zonnig.
Onderweg hebben we ook nog letterbox GC5T1D2 kunnen vinden. We hebben ook nog een multi geprobeerd, maar wegens tijdgebrek zijn we doorgelopen en net voor het donker wordt komen we aan in Coevorden. Even voor we in Coevorden aankomen, komen we langs de Poort van Drenthe.

Poort van Drenthe Poort van Drenthe

De trein van 16.59 uur rijdt net voor onze neus weg, dus we gaan eerst maar ergens een patatje halen en daarna terug naar het station om op de volgende trein van 17.59 uur te wachten. Aankomst in Coevorden

Eenmaal in de trein gezeten zijn we in zes minuten weer terug in Gramsbergen waar we in de auto stappen en naar huis rijden.
We hebben vandaag 13 km gelopen. Het tweede deel van etappe 8, van Gramsbergen naar  Hardenberg lopen we een andere keer.

 

Zondag 20 november
De eerste herfststorm, maar het ziet er naar uit dat het vanmiddag droog wordt en we besluiten om vanmiddag het andere deel van etappe 8 te lopen. Omdat er zoveel wind staat beginnen we in Hardenberg en lopen we naar Gramsbergen om op die manier zo min mogelijk tegenwind te hebben.
We parkeren de auto bij het station en gaan aan de wandel, onderweg vinden we 4 caches waaronder natuurlijk de cache Pieterpad 08, een letterbox en twee traditionals.

Mooi uitzicht Kardinaalsmuts Aan de rand van Hardenberg

 

 

 

 

Tegen vier uur komen we aan in Gramsbergen en checken we in voor de trein van 16.05 naar Hardenberg.
We hebben vandaag 11 km op de teller staan. We hebben wel heerlijk uit kunnen waaien dit weekend.
Deze etappe was dus in totaal 24 km.

 
Lees verder bij etappe 9.

 

Speak Your Mind

*