2018 Weekendje Zeeland februari

Vrijdag 9 februari 2018
Weer een nachtje weg met een overnachting in een hotel, we hadden nog een hotelbon. We vetrekken voor ons doen erg laat, pas om half tien rijden we weg.
We noemen het altijd Zeeland, maar eigenlijk zitten we voor een deel nog in Zuid-Holland.

Onderweg begint het al te sneeuwen en daarom beginnen vandaag met een bezoek aan het stadje Brielle. Het is een leuk stadje met veel mooie gevens.
We maken er een mooie wandeling en zoeken ondertussen een geocache.
Het begint echter steeds harder te sneeuwen en er staat een koude wind dus we maken een tussenstop voor een heerlijke lunch bij de Hoofdwacht in Brielle.
Het blijkt een goede keus te zijn en uitgerust, opgewarmd en voldaan gaan we weer verder met onze wandeling. We proberen tussendoor ook nog een andere cache te vinden, maar die blijkt tijdelijk uit de roulatie te zijn, jammer. Als we alles gevonden hebben moeten we nog een kilometer verder lopen naar de cache en we besluiten om eerst terug te lopen naar de auto en er dan met de auto heen te rijden. Onderweg komen we nog langs een minibieb met geocache en die bekijken we natuurlijk ook even, altijd leuk. Dan door naar de eindcache en die wordt snel gevonden en gelogd. Hier ligt nog een cache dichtbij die we ook meepakken. Dan rijden we richting Nieuw-Haamstede waar we het hotel geboekt hebben, maar we vinden bij Tinte een paar kilometer buiten Brielle nog een cache van een korte multi bij een
klein kerkje.
We checken in bij het hotel en gaan daarna uit eten in Burg Haamstede.
Vervolgens weer terug naar het hotel in Nieuw-Haamstede. Vandaag, door het slechte weer, verder geen foto’s gemaakt. 

Zaterdag 10 februari
Heerlijk geslapen en na een uitgebreid ontbijt pakken we ons boeltje weer in en checken we uit. De zon komt erdoor en we willen weer op pad. 
We gaan eerst terug naar Burgh Haamstede om daar de geocache bij slot Haamstede te vinden, het is een mooi slot.

         

We wandelen daarna even door naar molen De Graanhalm om ook daar een geocache te vinden. Het bijzondere aan deze molen is dat hij nog maar twee wieken heeft.

                               

Vervolgens weer terug naar de auto en op weg naar Veere om daar wat geocaches te vinden.
In de zon is het heerlijk en we maken een mooie wandeling onder andere bij Buitenplaats Overduin.

       

We bezoeken hier ook nog een, werkende,  molen de Arke, maar vinden de geocache daar niet, wel kopen we er nog wat meel om mee naar huis te nemen. 

       

Hierna vinden we nog wat geocaches en langzamerhand wordt het dan ook tijd om weer huiswaarts te gaan. Het was vandaag een prachtige dag.

   

Speak Your Mind

*