2017 Weekje Duitsland

Verlengd Hemelvaartweekend Duitsland 23 mei t/m 30 mei 2017

Dinsdag 23 mei
We gaan naar een event van geocaching Maije in Saarland dat 26 t/m 28 mei gehouden wordt bij Losheim am See en daarvóór willen we Burg Eltz bezoeken en de rondwandeling doen bij de Geierlayhangbrug tussen Mösdorf en Sosberg. 

Foto’s volgen nog…
Vanmorgen rond half negen vertrokken richting Kastellaun in Duitsland. We gaan daar twee nachten op Camping Park Burgstadt staan. We willen de vlakbij gelegen hangbrug Geierlay tussen Mörsdorf en Sosberg bekijken en er de rondwandeling doen.
Onderweg in Duitsland doen we nog wat boodschappen en op een mooi rustig plekje in het groen, en weg van de snelweg, gaan we lunchen. Het is heerlijk weer en we hebben geen haast.
Onderweg maken we nog een tussenstop bij Burg Eltz om het kasteel te bekijken en er de geocaches te doen die er liggen. Een verrassend mooie omgeving. In de eerste geocache die we doen komen we een bekende naam tegen en warempel, Jan en Ina zijn net voor ons geweest en lopen ook bij het kasteel. Vlak voor het kasteel komen we Jan en Ina tegen, zij kan gaan naar de oude cache van Duitsland die hier vlakbij ligt. Wij gaan eerst nog even het kasteel bekijken voor zover we er zonder kaartje in mogen want we hebben geen zin in een rondleiding. Daarna lopen wij ook verder naar de oudste cache van Duitsland en na nog een andere cache gaan we terug naar de auto. Het is al behoorlijk warm geworden en we verruilen de lange broek voor de korte.
’s Avonds nog gezellig zitten kletsen en een spel gespeeld bij Jan en Ina, in de tent omdat we bang waren dat buiten de kaarten anders van tafel zouden waaien.

Woensdag 24 mei
Rond 7 uur opgestaan en lekker rustig ontbeten en ons klaargemaakt voor de wandeling van vandaag.
We gaan de Geierlay rondwandeling doen met als hoofddoel de, sinds kort op één na, langste hangbrug van Duitsland over te gaan. De hangbrug is 360 meter lang en hangt 100 meter boven het dal van het riviertje de Mörsdorfer Bach.
De Geierlaybrug ligt op de wandelroute van de Saar-Hunsrück-Steig, die in 2009 werd verkozen tot de mooiste wandelroute van Duitsland. 
Hier staan verschillende YouTube filmpjes over de bouw van de hangbrug.

Het was een prachtige wandeling en de brug was ook erg leuk om over te gaan. We hebben onderweg ook heel wat caches gedaan en terug bij de auto hebben we 10 km op de teller staan. We brengen nog een bezoek aan de plaatselijke supermarkt om wat boodschappen te doen omdat morgen (Hemelvaartsdag) waarschijnlijk alle winkels dicht zullen zijn. Daarna terug naar de camping en tijd voor een kop koffie.
Op 150 meter van onze tent blijkt er nog een korte multi te liggen en we besluiten om die nog te gaan doen en daarna ook nog een traditional, wat een leuke wandeling bleek. Al met al toch weer 4 km gelopen en het wordt langzamerhand etenstijd.

Donderdag 25 mei
We vertrekken vanochtend richting Losheim am Stausee. We wilden eerst eigenlijk nog ergens anders iets gaan bekijken, maar we hoorden dat het erg druk wordt op de camping waar we een plek gereserveerd hebben, en we besluiten om toch maar direct door te rijden om verzekerd te zijn van een redelijke plek.
Tegen de middag komen we aan op de camping en zetten we de tent op. ’s Middags gaan we met een groepje geocachers een wandeling maken en caches zoeken. toch weer 9.5 km gelopen.
’s Avonds eten we wat bij het restaurant op de camping, dat bleek wel een kwestie van geduld hebben. 

Vrijdag 26 mei
Tegen tien uur vertrekken we met de hele groep richting Orscholz om daar de Saarschleife met uitzichtpunt Cloef te bekijken en we doen natuurlijk ook wat geocaches. Het is inderdaad een mooi uitzichtpunt waarbij men ook de mogelijkheid heeft om aan het begin van het wandelpad het boomtoppenpad te lopen om zo een nog beter uitzicht over de omgeving te hebben.
Op de terugweg doen we allemaal onze boodschappen voor het avondeten en terug op de camping gaat een groot deel van de groep nog een trail lopen. Herman gaat ook mee, maar ik blijf bij de tent. Ik vind het veel te warm om nog 10 km te gaan lopen. ’s Avonds zitten we gezellig bij elkaar. Het was een warme dag en morgen zou het nog warmer worden… 

Zaterdag 27 mei
Na het ontbijt lopen we naar het eventterrein dat op slechts 700 meter van de camping ligt. Het terrein is mooi ruim en ligt aan het water, we kijken wat rond en na een uurtje vinden we een mooie plek in de schaduw van een grote boom en daar zitten we voor een groot deel van de dag. Het is met ruim 30 graden veel te warm om wat te doen en onder de boom is het wel uit te houden. Om beurten haalt er iemand iets te drinken of te eten en in de loop van de middag gaan we pas terug naar de camping. Van cachen komt niet veel vandaag met dit warme weer.

Zondag 28 mei
Vandaag is de grote uittocht op de camping. Een voor een vertrekt men, alleen Jan en Ina en wij blijven nog een nachtje staan. Met zijn vieren gaan we op pad om te cachen. We vinden er een aantal, maken een korte wandeling en gaan dan toch weer terug naar de camping omdat het ook in het bos  te warm is.
Op de camping zijn wij onze tenten de enige twee die nog op het tentenveld staan en we gaan lekker onder de boom in de schaduw zitten, luieren.

Maandag 29 mei
Vanmorgen vertrekken ook wij van de camping. We gaan via Frankrijk terug, Herman wil daar nog wat wijn aanschaffen. Nadat we onderweg wat caches hebben gedaan rijden we via binnenwegen richting Thionville. Daar doen we de boodschappen en dan rijden we via Luxemburg terug naar België. We verblijven deze laatste nacht op camping Du Viaduc  in Houffalize, een rustige maar vrij dure camping waar we wel eens eerder zijn geweest. We betaalden hier 27 euro.  
Het blijkt hier afgelopen weekend ook helemaal vol te hebben gestaan, maar gelukkig is nu het hele veld leeg en vinden wij een mooie plek in de schaduw.

Dinsdag 30 mei
Vanmorgen rustig ontbeten en opgeruimd en om 10.15 uur vertrekken we van de camping. We kiezen er weer voor om voorlopig via de binnenwegen door België te rijden en nog een enkele cache te doen. We koppen nog ergens vers brood en gaan lekker in de schaduw lunchen. Daarna wordt het tijd om de snelweg op te zoeken als we niet te laat thuis willen komen. Rond 16 uur draaien we de oprit op en zit dit weekje er al weer op.

 

 

 

Speak Your Mind

*