2019 Pieterpad deel 2 etappe 21 (8) Swolgen-Venlo

Woensdag 20 februari 2019
We lopen vandaag etappe 21 van het Pieterpad, deze route loopt van  Swolgen naar Venlo. Een mooie wandeltocht van 23 km door een prachtige omgeving, zeker de eerste helft van de wandeling.

 

We vertrekken op tijd, om 6.45 uur rijden we weg van huis en zonder fileleed komen we om 8.30 uur aan in Swolgen. We parkeren de auto vlakbij de kerk en pakken daar de route weer op waar we de vorige keer geëindigd waren. He wordt mooi weer vandaag dus we trekken de zomerjas aan en laten de winterjas in de auto achter. In het begin is het nog wat fris, maar al snel krijgen we het warmer, ook door het lopen.
We komen onderweg ook langs enkele geocaches en die doen we dan natuurlijk ook wel.  We lopen door het natuurreservaat Schuitwater.

        

Het Schuitwater, is een zeer gevarieerd natuurgebied rond een oude Maasgeul. De oude geul bevat open water, moerassige stukken, een plukje riet, moerasbos en vochtige graslanden.  Het is nog vroeg en ook lekker rustig en we genieten volop van deze mooie omgeving!

Bevers
In oktober 2003 zijn in de oude Maasmeanders in het Schuitwater bevers uitgezet. Het beviel de dieren daar klaarblijkelijk zeer goed, want in het voorjaar van 2004 werden meteen 3 jongen geboren. De eerste generatie is inmiddels overleden, maar de bevers blijven het gebied bezoeken. Kennelijk is het heel aantrekkelijk voor hen.
(Bron: https://www.ivn.nl/afdeling/de-maasdorpen/schuitwater)


Als we door dit gebied lopen zien we ook beversporen, verse knaagsporen aan en boom.
Even later denken we ook een beverburcht te zien.

 

     
Om half twaalf zijn we bij huis Kaldenbroeck en genieten we daar van een kop soep, lekker buiten op het terras in de zon.

 

 

In Grubbenvorst gaan voor 30 eurocent p.p., met het voetveer over naar Velden.

          

Om 15.00 uur komen we aan op station Venlo en drinken we bij Hotel-restaurant Wilhelmina een kop koffie in afwachting van de bus van 15.45 uur die ons terugbrengt naar Swolgen. 
 

           

           

          

  Totaal gelopen vandaag 24 km.

Klik hier om verder te lezen bij etappe 22
 

 

Speak Your Mind

*