2019 Pieterpad deel 2 etappe 23 (10) Swalmen – Montfort

Kasteel HillenraedtZondag 21 april 2019
We lopen deze etappe van 24 km van Swalmen naar Montfort. Een mooie route.

Foto’s volgens nog

 
Om 8 uur vertrekken we van huis en net voor 10 uur zijn we in Montfort. Het is de bedoeling om hier de bus te pakken naar Roermond om daar over te stappen op de trein naar Swalmen. We parkeren de auto en kijken waar de bushalte is, dan zien we dat de borden afgedekt zijn!
We hadden gelezen dat dit op de route Montfort – Sittard het geval was, maar dat dat hier ook zo was hadden we niet gelezen. Gelukkig komt er net iemand voorbij die ons verteld waar we de bewuste bus dan wel kunnen pakken. Snel weer in de auto en op zoek naar die andere bushalte, gevonden en net als we de auto geparkeerd hebben zien we de bus aankomen. Hij gaat maar één keer in het uur dus vlug de gps en de rugzak gepakt, auto op slot en de bus in.
Pffhh, net op tijd, maar… merkt Herman op, we hebben wel water bij ons maar het brood en fruit voor onderweg ligt nog in de koelbox in de auto! Gelukkig is op het station van Roermond een klein winkeltje dat belegde broodjes en fruit verkoopt want verder is alles gesloten op eerste Paasdag. We hebben daar maar wat broodjes en bananen gekocht voor onderweg en dan snel naar de trein. De trein naar Swalmen blijkt er al te staan en we stappen vlug in, ook hier weer nèt op tijd.
Tegen 11 uur beginnen we dan eindelijk aan onze wandeling. Eerst weer een stukje door Swalmen om de route van het Pieterpad weer op te pakken en dan het plaatsje uit en de natuur in, heerlijk.

We komen langs kasteel Hillenraedt, een slot met voorhof van de familie graaf Wolff Metternich, nazaten van de heren van Swalmen en Asselt. Helaas is het privé bezit en daarmee niet toegankelijk.
We komen langs de adellijke kasteelboerderij Zuidewijk Spick, verbonden aan Hillenraedt. Spick komt van spieker wat graanopslag betekent.

Bij Roermond passeren we de IJzeren Rijn, een stukje oude spoorlijn dat in het nieuwe wegdek gehandhaafd is om conflicten met België te voorkomen, dit gaat nog om een verdrag uit 1839.

Eenmaal voorbij Roermond komen we door Melick en daarna lopen we door naar Sint Odiliënberg om daarna nog een stuk door het bos ‘Het Sweeltje’ te lopen naar Montfort.
Het was een warme dag en eigenlijk voor ons al wat té warm om het Pieterpad te lopen.

24 km gelopen.

 

Klik hier om verder te lezen bij etappe 24

 
 

Speak Your Mind

*