2020 Dwingelerveld

Donderdag 7 mei 2020
We gaan vandaag wandelen en geocachen,  In het  Nationaal park Dwingelerveld ligt een multi van 12 km , Dwalen over het Dwingelerveld,  en die willen we gaan doen. Het is mooi weer om te wandelen  en het werd uiteindelijk 17 km. 

 

In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Natte laagtes – slenken genoemd – en hoge zandruggen wisselen elkaar af in het uitgestrekte Dwingelderveld. Je vindt er heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en ruim veertig vennen. Een deel van die vennen is ontstaan in de ijstijd, andere zijn het resultaat van veenafgravingen. In dit Nationaal Park kun je nog van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten…
Het Dwingelderveld is bij uitstek geschikt om de natuur te voet te verkennen. Tientallen kilometers voetpad bieden steeds weer verrassend zicht op hei, bos en vennen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben er veel wandelroutes uitgezet van verschillende lengtes, gemarkeerd en beschreven. 

 

Tegen half tien parkeren we de auto en gaan we op pad, het is nog heerlijk rustig. Er staat slechts één andere auto op de parkeerplaats.

        
 
Gedurende de  gehele wandeling horen we regelmatig de koekoek.

        

        

We genieten ook van het kikker-gekwaak, dat hier zelfs zo luid is dat het  het verkeerslawaai van de snelweg overstemt. Ondanks dat je hier zo dicht bij de snelweg bent heb je er geen hinder van. Het is een prachtig stuk natuur, het deed ons hier en daar wat aan Zweden denken.

        

        

We komen ook langs Observatiewand Holtveen en zien daar veel mooie vogels waaronder de Geoorde Fuut, een prachtige vogel.

        

        

        

Het gekwaak kwam onder andere van de vele groene kikkers.

Het was een prachtige dag waar we erg van genoten hebben en op ons gemak gelopen hebben en onderweg ons brood gegeten hebben.
We hebben niet alleen de multi gevonden die we zochten, maar nog enkele caches waar we voorbij kwamen.
Als we terugkomen bij de auto hebben we ruim 17 km op de teller staan.

Speak Your Mind

*