2020 Noaberpad etappe 4: Renneborg naar Jipsinghuizen

Maandag 28 december 2020
We lopen vandaag onze 4e etappe van het Noaberpad, van Renneborg via Bourtange naar Jipsinghuizen. Een dag met verbazingwekkend mooi weer waarbij we de route door het dal van de Ruiten Aa verder volgen.

 
De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We beginnen met een plekje te zoeken voor onze fietsen in Jipsinghuizen en rijden daarna door naar Renneborg. We parkeren de auto op de plek waar we de vorige keer de fietsen hebben achtergelaten. Het is bijna ongelooflijk, na alle regen van de afgelopen dagen en de storm van gisteren, maar als we beginnen aan onze wandeling lijkt de zon er een beetje door te zullen komen.

We lopen de mooie route verder door het dal van de Ruiten Aa, geweldig mooi is het hier en heerlijk rustig!   

           

Het is ook nu weer prachtig lopen door het dal van de Ruiten Aa, het dragen van waterdicht schoeisel in wel echt een aanrader. De Ruiten Aa heeft tussen Weende en Wollinghuizen zijn oorspronkelijke kronkelige verloop teruggekregen. In de vorige eeuw werd de beek gekanaliseerd met het doel het water zo snel mogelijk af te voeren. Het doel nu is juist het water zo lang mogelijk vast te houden, waardoor meer soorten planten en dieren gedijen. 

           

Na het dal van de Ruien Aa steken we de Wollinghuizerweg over en lopen we over een mooi pad met aan beide zijden bomen en bossages naar de Vlagtwedde Achterweg om vandaar tussen de weilanden door te lopen over graspaden richting Ruiten Aa kanaal en steken de Bourtangersluis  over om langs het Bourtangerkanaal naar het vestingdorp Bourtange te lopen.

     

In Bourtange is het heel stil en is alles gesloten, we kunnen dus op ons gemak hier rondlopen en rondkijken, maar dus niet in de musea. Als we het stadje uitgaan, gaan we over de laatste brug even op een bankje in de zon zitten  een broodje eten en een kop koffie drinken, Herman heeft tot mijn verrassing in de rugzak een klein thermoskannetje koffie meegenomen. 
We hebben een beschut plekje in de zon en het lijkt wel bijna een beetje voorjaar zo.

       

Daarna verder langs de vestingsgracht en om het water heen en langs het recreatieterrein Natte Horizon vervolgen we ons pad over het Moddermanspad  richting Jipsinghuizen.

     

Onderweg naar Jipsinghuizen, een lange weg van zo’n  3.5 km. We hebben genoten van de rust en het onverwacht mooie zonnige weer, wat hebben we een geluk gehad met het weer.

           

 
Totaal gelopen vandaag 17,8 km.

 
 

Speak Your Mind

*