2020 Pieterpad deel 2 etappe 25 (12) Sittard – Strabeek

Maandag 17 februari 2020
We lopen de etappe van 22 km van Sittard naar Strabeek.
Om 6.30 uur vertrokken vanuit huis en we komen om 9 uur aan in Valkenburg bij ons hotel en parkeren daar de auto. Vandaar lopen we naar het station om de trein naar Sittard te nemen. De zon schijnt en het is een mooie dag.

 
Onderweg naar het station vinden we onze eerste geocache van vandaag. We nemen de trein van 9.30 en na een overstap in Heerlen, komen we om 10.05 aan in Sittard. Nu is het zaak om de route weer op te pakken waar we de vorige keer geëindigd zijn.
Dat kost wat moeite en met een omweg komen we veel later dan toch weer op de route.

  

We komen tegen de middag aan in Windraak en gaan lunchen bij Windraak 31. Een kop koffie en een lekkere kop soep, zodat we er weer even tegen kunnen. 

        
 

We vervolgen onze route en lopen door een van de vele mooie holle wegen. Alleen bij deze is de weg wel slecht en er lijkt geen eind aan te komen.

        

        

 

                    
 

Als we dan eindelijk aan het eind zijn en uitkomen op een plateau waar onze route verder gaat, begint het ineens heel hard te regenen.
Tot nu toe zijn we steeds tussen de buien door gegaan, maar nu op deze vlakte, waar het hard waait en waar we nergens kunnen schuilen, barst er een hevige bui los. Door deze hevige bui hebben we niet door dat we niet goed gelopen zijn. We zien nog steeds de route/witte aanwijzingen, alleen blijken deze niet van het Pieterspad te zijn, maar van de Pelgrimsroute. Als we uiteindelijk ontdekken dat we de verkeerde route volgen, zijn we al een heel stuk verkeerd gelopen. 
We worden al moe en hebben geen zin om terug te lopen en vervolgen onze weg richting Valkenburg, dan maar niet precies volgens de route.

                    

Om half zeven komen we dan eindelijk bij ons hotel aan. We zijn moe en hebben trek. Inchecken en snel naar onze kamer omkleden omdat onze broekspijpen onder de modderspatten zitten. Daarna wat gegeten in het restaurant van het hotel omdat we geen zin meer hadden om nog ergens anders heen te gaan. 
Het is mooi geweest voor vandaag, in totaal 30 km op de teller van de GPS en 10 geocaches gevonden onderweg. Wat zullen we slapen straks…

Nog één etappe te gaan en dan komen we aan op de Sint Pietersberg.

        

Lees verder bij etappe 26

 

Speak Your Mind

*