2017 Pieterpad deel 1 etappe 12

Donderdag 5 januari 2017Landgoed Verwolde
We waren deze week allebei vrij en wilden graag 2 etappes lopen, maar door ziekte liep alles niet zoals gepland en blijft het bij een etappe. We lopen vandaag van Holten naar Laren.

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

In Laren halen we de fietsen van de auto en rijden daarna door of terug naar Holten waar we de auto bij het station parkeren.
Het wordt vandaag wel weer mooi weer, koud maar zonnig.

Vreemde snuiters (keune) in HoltenWe beginnen onze wandeling in Holten en komen daar in het centrum van diezelfde vreemde snuiters (keune) tegen als we de vorige keer ook al tegenkwamen.

Dorpskerk in Holten
Het is rustig in het dorp, we kijken wat rond en maken nog een foto van de dorpskerk en een grappig beeldje van een kat.
Beeldje onderweg in Holten

 

 

Daarna lopen we het dorp uit en lopen we over de Beuseberg en komen even later langs de Dikke Steen. Inderdaad een dikke steen op een rustig plekje met uitzicht én een geocache.
We lopen een heel stuk langs de Schipbeek. Een mooi stuk van de route, maar wel met een koude wind nu.

     Dikke steen      Mooi laantje langs de Schipbeek      Route langs de Schipbeek

Wat verder zien we in de verte de zendmast van Markelo al aan de horizon, een radiotoren uit 1958 met een hoogte van 151 meter.

    Zendmast Markelo      Zendmast Markelo      Van alles te koop langs het Pieterpad
We lopen weer verder en komen langs een boerderij met wel een heel bijzonder stalletje met daarin van allerhande artikelen te koop speciaal voor de Pieterpad wandelaar.
Dan lopen we via het landgoed Verwolde met het mooie Huis Verwolde.

   Landgoed Verwolde      Landgoed Verwolde      Azijnboom

Dikke boom, dikste eik van Nederland
Op dit landgoed staat ook een dikke boom, het zou de dikste eik van Nederland zijn.
 

 

Daarna is het nog een klein stukje eer we Laren binnen lopen.Aankomst in Laren
We doen dan eerst nog een paar geocaches en lopen dan door naar het restaurant in de omgeving van waar we onze fietsen hadden gestald vanmorgen, restaurant Witkamp. Hier genieten we even van een kop koffie en een kop soep om vervolgens op de fiets te stappen om richting Holten te fietsen, onderweg doen we nog wel wat geocaches natuurlijk er liggen er hier zoveel!

Rond 3 uur hebben we er genoeg van, het wordt ook steeds kouder en we moeten tegen de wind in terug naar Holten. Er staat wel niet veel wind, maar hij maakt het ijzig koud. Herman dacht vandaag weer genoeg hersteld te zijn, maar dat viel toch tegen.
Het was een leuke route vandaag, maar etappe 11 blijft de mooiste tot nu toe.

Vandaag gelopen 17,5 km en 14 km gefietst.

 

Lees verder bij etappe 13.

 

Speak Your Mind

*