2017 Pieterpad deel 1 etappe 13

Vrijdag 20 januari 2017Mooi uitzicht net buiten Laren
Vandaag zijn we allebei vrij en gaan we weer een etappe lopen. We lopen etappe 13 van Laren naar Vorden, de laatste etappe van het eerste deel van de route.
 

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We hebben weer ontzetten geluk met het weer vandaag. Het is droog en zonnig, we beginnen met -6,5° C, daarna loopt het rond de middag op naar een graad of 3 en als we terug zijn bij de auto vriest het weer en wordt het alweer eens stuk kouder.

We rijden vandaag eerst naar Vorden om bij Kasteel Vorden de fietsen te stallen en vervolgens terug te rijden naar Laren om daar de auto te parkeren en te starten met onze route. We lopen Laren uit en komen in het begin al langs een geocache (letterbox GC65QP2), we vinden het antwoord op de vraag maar de cache ligt wat ver van de route en we lopen eerst door, deze cache kunnen we altijd vanmiddag als we terug zijn nog doen.

           Nog veel sneeuw      Houtsnijwerk in hekwerk     

Bijzondere waarschuwingsborden komen we hier tegen, we komen het eerste bord tegen en als we ons iets verderop omdraaien zien we het andere bord met de achterkant van de koe.                           

                          Verkeersbord 1               Verkeersbord 2
We lopen tussen weilanden en landerijen naar het zuiden, komen langs landhuis Huis ’t Ross en steken even later het Twentekanaal over.     

      Huis 't Ross bij Groot Dochteren      Mooie wegwijzer      Twentekanaal

Infobord naast rivier de Berkel
Wat later komen we in de buurt van de Staringkoepel, maar we lopen er niet heen omdat we bang zijn dat het trekpontje er misschien niet zal liggen of niet zal werken.
We steken het riviertje de Berkel over en dan gaat de route het bos in.

 
We lopen ruim twee kilometer over een beijsde bosweg en dat loopt niet fijn, het is glad en de weg vinden we erg eentonig. Al pratend vergeten we daardoor om hier om op wegwijzers te letten en mede doordat deze etappe minder goed bewegwijzerd is dan menig andere etappe, zijn we verkeerd gelopen en als we daar achter komen besluiten we niet terug te lopen maar te proberen wat westwaarts de route weer op te pakken. Dit gaat goed, maar achteraf lijken we toch een mooi deel van de route gemist te hebben, dit halen we later op de fiets weer een beetje in.

                           Platte tonderzwam                    Bijzondere vormen

Als we aan de rand van Vorden zijn zien we nog een steenuiltje in een boom zitten, altijd leuk om te zien.
Aangekomen bij het einde van deze etappe, bij Kasteel Vorden, pakken we de fiets en gaan we in het centrum van Vorden op zoek naar een leuk plekje om koffie te drinken. De Gravin van Vorden bleek wegens vakantie nog gesloten dus we stoppen bij de Herberg voor een kop koffie en een kop soep. Daarna stappen we weer op de fiets om op de terugweg nog drie caches te vinden inclusief de cache van de Letterbox (GC65QP2) waar we vanmorgen de antwoorden van gevonden hadden. We zijn blij dat we er toen niet voor omgelopen zijn omdat we er nu op de terugweg met de fiets langskomen.

 

                         'T steet'r' gezien op een gebouw in Vorden                    Kasteel Vorden      

Het begint al snel weer kouder te worden en we zijn dan ook wel blij als we weer bij de auto aankomen. Fietsenrek weer achterop, fietsen erop en naar huis. Het was een prachtige dag! We hebben het eerste boekje ‘Pieterpad deel 1’ nu helemaal ‘uit-gelopen’ en de volgende keer starten we met Pieterpad deel 2.

          Vorden         

  Vandaag gelopen 15,5 km en op de terugweg 15,5 km gefietst.

 

Eindpunt Pieterpad deel 1

 
Lees verder bij etappe 14.
 

Speak Your Mind

*