2017 Pieterpad deel 2 etappe 14

Mooie laan met uitzicht op kasteel VordenVrijdag 27 januari 2017
Vandaag lopen we de eerste etappe uit het tweede boekje,
maar de telling gaat wel gewoon door dus het is etappe 14 van
Vorden naar Zelhem.

 

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

Mooie laan bij kasteel VordenWe rijden eerst naar Zelhem om daar de fietsen af te laden en rijden vervolgens naar Vorden om bij kasteel Vorden de auto te parkeren en de route weer op te pakken.
Het was vandaag een dag met veel temperatuurverschillen, op de heenweg zagen we nog -7° C staan en rond de middag was het +3°C. De gevoelstemperatuur varieerde vandaag ook sterk, maar het was al met al een mooie winterse dag. Dat winterse ook vooral doordat in deze omgeving toch nog veel sneeuw ligt en hier en daar de paden nog beijsd zijn.

In de voetsporen van.... Het monument Toos en Bertje, de bedenksters van het Pieterpad
We komen vlakbij het kasteel langs het monument Toos en Bertje, een, in het pad, verzonken monument met de voetafdrukken van de bedenksters van het Pieterpad.

 
Daarna gaat ons pad over landgoed Kieftskamp en dan komen we in het buurtschap Linde, een klein esdorp met het monument de Kapellebult en een mooie molen, de Lindesche molen.
We zien dat er een geocache ligt bij de molen en vergeten daardoor op de wegwijzers te letten waardoor we later verkeerd gelopen zijn. We vinden de cache en nemen een kijkje bij het naast de molen gelegen Rustpunt ’t Luiwerk, een bijzonder goed verzorgd rustpunt met veel voorzieningen.
We drinken hier een kop koffie, kunnen er van het toilet gebruik maken en kopen ook een pak meel. 

     De Lindesche molen               De mooi gemaakt cachebehuizing van de cache bij de molen               Rustpunt 't Luiwerk

Als we vertrekken vervolgen we de weg en vinden wel dat we al een tijd geen Pieterpad-tekens meer hebben gezien, maar we zien ook geen afslagen. Aan het eind van deze weg staat ook niets aangegeven en nu weten we zeker dat we verkeerd zitten. We pakken de kaart in het boekje erbij en zien dat we net voor de molen al af hadden moeten slaan. We kiezen voor een eigen route naar een punt waar we het pad weer op kunnen pakken, dit gaat verder over de Zelledijk over landgoed ’t Zelle richting Varssel.

     Landhuis 't Zelle               Doorkijkje                Nog veel sneeuw

We pakken de route weer op en lopen Varssel in, ook hier is weer een Rustpunt, ’t Uutbloashuuske, en aangezien het inmiddels lunchtijd is besluiten we hier toch even te stoppen om met wat warm drinken erbij onze boterham te eten. Ook hier is weer een toilet aanwezig en alles keurig schoon!  Dan snel verder want we hebben nog een zo’n 10 km voor de boeg.
We lopen  via ’t Zand, vinden daar nog een geocache, lopen via de paden over de akkers van boerderij Hemink door naar Zelhem.

     Platte tonderzwam               Straatnaam spreekt voor zich nu               Pad over de akkers van boerderij Hemink

In Zelhem stappen we op de fiets en een klein uurtje later komen we weer aan bij de auto op de parkeerplaats van kasteel Vorden. Het was weer een mooie route.

                              Aankomst in Zelhem                   Beeld in Zelhem                               

Vandaag gelopen: 20,5 km en op de terugweg 13 km gefietst.

Lees verder bij etappe 15.

 

Speak Your Mind

*