2017 Pieterpad deel 2 etappe 18 en deel van 19

Vrijdag 12 mei 2017
We lopen vandaag etappe 18 en een deel van 19 van het Pieterpad, een route die loopt van Groesbeek naar Gennep en de helft van etappe 19 Gennep naar Vierlingsbeek. Een mooie  afwisselende wandeltocht van 23 km door een prachtige omgeving, mits je niet verkeerd loopt.

 

De foto’s zijn aanklikbaar voor een groter formaat.

We hebben nog even getwijfeld of we wel zouden gaan lopen aangezien de weerverwachting 90 % kans op neerslag aangaf met kans op onweer. We hebben de gok genomen en we hebben een prachtige dag gehad met veel zon en enkel op de heen- en terugweg in de auto wat lichte regen gehad. Tijdens het lopen en fietsen geen enkele drup. Een topdag!

Het was de bedoeling om alleen etappe 18 te lopen van Groesbeek naar Gennep, maar doordat de hitchhiker Pieterpad estafette (een soort langs het Pieterpad reizende geocache) nu zo dichtbij lag hebben we de plannen aangepast en werd de route vandaag: Groesbeek-Gennep-Quin. Natuurreservaat Quin ligt halverwege etappe 19 Gennep – Vierlingsbeek. Een pittige wandeling door een prachtig gebied, maar die heuvels, pffh…

Om 8.45 uur hebben we de fietsen op de parkeerplaats bij natuurreservaat Quin neergezet en lopen we naar de plek waar de cache Pieterpad estafette zou liggen. Het is een prachtige omgeving en na ongeveer een kilometer gelopen te hebben vinden we de cache. Deze nemen we mee om deze vandaag ergens onderweg weer op een mooi plekje achter te laten. Dan met de auto naar Groesbeek om daar de route weer op te pakken.

                           Quin             Quin

Monument in GroesbeekOm 10 uur gaan we op pad en lopen we Groesbeek uit en het bos in. Na een half uurtje lopen vinden we een mooie plek om de cache weer achter te laten.
We lopen verder en vinden even later de cache Operatie Market Garden, er zijn veel caches in deze omgeving die met de tweede wereldoorlog te maken hebben. 
We lopen via de Wolfsberg, door het bos en tussen velden met asperges en komen op een mooi plekje met zwerfstenen bij een stuwwal.

Wolfsberg   Wolfsberg   Wolfsberg   

Hout bij Wolfsberg   Fluitekruid bij Wolfsberg   Wolfsberg   

Pieterpadwandelaars bij Wolfsberg   Monument Operation Market Garden   Aspergeteelt   

                               Kiekberg   

Tweehonderd meter verder lopen we het natuurgebied Sint Jansberg binnen, een prachtig gebied maar wel heuvel op en heuvel af, mooi maar wel een aanslag op de knieën.

Sint Jansberg   Sint Jansberg   Sint Jansberg   

Sint Jansberg     Sint Jansberg   Sint Jansberg   Sint Jansberg   

Monument ter nagedachtenis WO II

Eenmaal het bos uit komen we door Milsbeek, dit dorp en deze omgeving heeft veel
te lijden gehad tijdens WO II.LandkaartjeVervolgens steken we de Niers over en lopen niet veel later Gennep binnen.
Hier eindigt etappe 18, maar wij lopen nog een stuk van etappe 19 omdat we onze fietsen op de parkeerplaats bij natuurreservaat Quin achter hebben gelaten en dat is nog een km of 8 op weg naar Vierlingsbeek.

Knobbelzwaan bij nest   Knobbelzwaan bij nest   Mooi meanderend watertje   

In Gennep is het even verwarrend hoe we verder moeten lopen aangezien de bewegwijzering niet helemaal duidelijk is. Hier eerst maar eens een lekker ijsje gekocht en wat gepraat met enkele andere Pieterpad wandelaars.

Gennep   Uitzicht op Gennep   Uitzicht op Gennep   

De kerktoren van Gennep   Toegangspoort      

      Kikkervisjes      
BlotevoetenpadWe pakken het boekje erbij en aan de hand van het routekaartje lopen we het dorp uit en even later lopen we de Gennepse hei over en volgen we de bewegwijzering weer. Ergens in de Heijense bossen gaat het mis. Bij het ‘blotevoetenpad’ zijn we waarschijnlijk verkeerd gelopen, we zijn daar links/rechtdoor gegaan in plaats van rechts/rechtdoor en we zijn, zoals aangegeven, netjes doorgelopen tot aan de weg. Alleen bleek dit toen een heel andere weg te zijn dan waar wij op uit hadden moeten komen en dit alles kostte ons in totaal een paar km omlopen, we hadden precies in de tegenovergestelde richting gelopen.

Eenmaal de snelweg weer over konden we de weg snel weer vinden en kwamen we uiteindelijk weer bij de fietsen uit.
Ondanks dat we verkeerd gelopen zijn was het een prachtige route met heerlijk weer.

Onze fietsen op parkeerplaats bij Quin

We hebben 30,5 km gelopen en ruim 20 km gefietst om weer terug te komen bij de auto en onderweg 6 caches gedaan.

Wordt vervolgd bij Pieterpad deel 2 etappe 19 tweede helft

 
 

Speak Your Mind

*