2018 Wandelen omgeving Vriezenveen

Vrijdag 12 oktober 2018
We gaan vandaag wandelen en geocachen. Hiervoor hebben we enkele caches uitgezocht om te gaan doen in de gemeente Twenterand.

 

Onderweg vinden we al twee caches, maar ons doel voor vandaag zijn de (multi)caches CET ’17 Op safari met het CET en de cache JUMANI.
We beginnen met de langste wandeling en dat is de cache CET ’17 Op safari met het CET .
Op de parkeerplaats eten we eerst onze, zojuist in de plaatselijke supermarkt, gekochte broodjes op om daarna met een voldaan gevoel aan onze wandeling te kunnen beginnen. 
Een mooie wandeling van zo’n vier kilometer door een mooi stuk natuur waarbij we onderweg op bepaalde punten een aanwijzing moeten vinden. Helemaal soepeltjes verloopt het niet doordat we bij het tweede punt niets kunnen vinden. Uiteindelijk een berichtje gestuurd aan de cachelegger en met zijn aanwijzing vinden we het derde punt wel, maar dan blijkt de aanwijzing van het vierde punt ook zoek te zijn en sturen we weer een berichtje. Wederom een aanwijzing gekregen en alle andere punten vinden we zonder problemen. Als we alles gevonden hebben kunnen we met de verkregen informatie de cache gaan zoeken en die  werd snel gevonden. Al met al had het ons wel de nodige tijd gekost, maar het was wel een mooi gebied om door te lopen en dit natuurgebied kenden we nog niet.

TrompetboomWe vervolgen dan onze weg naar de andere multi JUMANJI, een cache gemaakt met verwijzingen naar de gelijknamige film. 
We komen terecht in een mooie, als een soort park, aangelegde fruittuin waar we onze aanwijzingen moeten vinden, erg leuk uitgewerkt. Het is een verrassende plek deze fruittuin, het zal hier in de zomer zeker bijzonder zijn als de alles in volle bloei staat, onder andere zien we hier appel-, peren-, pruimenbomen, een soort kersenbomen en bramenstruiken. Als we alles gevonden hebben kunnen we de cache gaan zoeken en ook dat is weer een verrassing. We vinden een prachtig gemaakte eindcache. 

Inmiddels loopt de middag alweer op zijn eind en gaan we naar huis.

Speak Your Mind

*